Flag

Prinsessamokkapalat

25 annosta
Keskitasoinen
90 minuuttia
Upeat, juhlavat mokkapalat saavat tällä kertaa vaniljaisen täytteen sekä koristeellisen sokerimassakuorrutteen.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
4 kplkananmunaa
3 dlsokeria
200 gvoita
4,5 dlvehnäjauhoja
0,5 dlkaakaojauhetta
3 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
2 dlmaitoa
Täyte
200 gvoita
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
3 dltomusokeria
säilykemangoa (1 purkki)
2 rklDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
Kuorrute
250 gDr. Oetker Keltaista Sokerimassaa
250 gDr. Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa
250 gDr. Oetker Vihreä sokerimassa
2 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
palaDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa (pieni pala)
1 pktDr. Oetker Rose & Gold Décor -suklaakoristeita
tomusokeria (kaulimiseen)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Rose & Gold Décor -suklaakoristeita
1

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
 
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Kääntele voisula kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti käännellen, älä vatkaa ettei ilma katoa taikinasta. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu sormella painettaessa hieman joustavalta.

2

Täyte

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja tomusokeri ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Valuta mangosta neste pois ja soseuta se huolellisesti. Sekoita mangosose voivaahtoon yhdessä vaniljakreemin kanssa. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia.

3

Kuorrute

Vaivaa keltaisen sokerimassan joukkoon pieni pala vihreää massaa, jotta saat kauniin, vaalean vihreän sävyn. Vaivaa 1 tl sitruuna-aromia vaaleanvihreään massaan ja toinen teelusikallinen vaaleanpunaiseen massaan. Kauli vihreä massa kevyesti tomusokeroiden leivinpaperin päällä puolen pellin kokoiseksi levyksi. Kumoa levy pohjan päälle leivinpaperin avulla. Toista sama vaaleanpunaisella massalla. Laita levy jääkaappiin tunniksi (jos tarjoilet
palat seuraavana päivänä, ne säilyvät parhaiten levynä, jolloin niiden reunat ei kuivu). Siisti reunat ja leikkaa paloiksi. Koristele palat sokerimassakukilla ja koristehelmillä.

4

Sokerimassakukat

Kauli massa kevyesti tomusokeroidulla alustalla levyksi. Ota pyöreällä muotilla (esim. pursotustylla) jokaista kukkaa varten viisi terälehteä. Taita ympyrät puoliksi. Nipistä puolikkaiden kulmat yhteen. Yhdistä viisi terälehteä kukaksi ja viimeistele keskusta pienellä sokerimassapallolla. Kukat voi tehdä valmiiksi jo useampi päivä ennen tarjoilua. Anna kukkien kuivahtaa huoneenlämmössä leivinpaperin päällä ja siirrä ne sitten rasiaan.