Flag

Päärynäkakut

8 annosta
Keskitasoinen
80 minuuttia
Hauskan näköiset kakkuset syntyvät helposti laittamalla kokonaisia, kuorittuja päärynöitä pystyyn kakkutaikinaan ja leipomalla kakut kahvikuppeihin.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Keitetyt päärynät
8 kplpäärynää
about 9 dlomenatuoremehua (tai omenamehun ja siiderin sekoitusta)
Taikina
100 gDr. Oetker Mantelimassaa
150 gvoita (huoneenlämpöistä)
about 2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
2,5 dlvehnäjauhoja
1,5 dlkaakaojauhetta
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Kuori päärynät. Poista halutessasi siemenkota omenaporalla päärynän 'pohjasta' siten, että päärynä jää ehjäksi.

2

Kiehauta omenamehu kattilassa. Keitä päärynöitä miedohkolla lämmöllä n. 15 minuuttia.

3

Kääntele päärynöitä kypsymisen aikana. Nosta kattilasta ja laita talouspaperille valumaan. Vinkki: Jos et löydä kaupasta pieniä päärynöitä, niin ohjeeseen voi käyttää myös puolikkaita päärynöitä tai muotoilla isoista päärynöistä veitsellä pienempiä.

4

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota annosvuoat tai uunin kestävät kahvikupit.

5

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää taikinaan pieneksi paloiteltu mantelimassa.

6

Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muiden aineiden joukkoon.

7

Lusikoi taikina annoskulhoihin. Työnnä taikinaan päärynät. Paista uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.