
Runebergin tortut
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää maito, fariinisokeri ja keskenään sekotetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Paista muffinivuoissa tai korkeissa pyöreissä, korppujauhotetuissa vuoissa. Taikinasta tulee noin 5-6 korkeaa leivosta tai 10-12 muffinia.
Positie rooster: Keskitasolla
Paistoaika: 30 Minutes
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Kiertoilmauunin lämpötila: 160 °C
Valmista kostutusliuos kattilassa kuumentamalla vesi ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä ja lisää aromit. Kostuta jäähtyneet leivokset ja anna leivosten seistä mieluiten seuraavaan päivään suljetussa astiassa.Koristele leivokset tekemällä sokerikuorrutteesta ympyrä, jonka sisälle laitetaan lusikallinen vadelmamarmeladia.
Inspiroidu
Reseptejä

Neon Cake pops

Halloweenin aivokuppikakut

Donitsit marja- tai suklaakuorrutteella

Raparperikääretorttu

Rocky road brownie

Silmämunadonitsit
