Flag

Sydämellinen suklaakakku

12 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Tämä herkullinen suklaakakku koristellaan helposti ja kauniisti sokerimassalla piparimuottia käyttäen.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
3 dlvehnäjauhoja
3,5 dlkaakaojauhetta
0,5 tlsuolaa
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 dlruokaöljyä
2,5 dlfariinisokeria
2 dlmaustamatonta jogurttia
2 kplkananmunaa
1 dlvettä
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
Täyte
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
150 gvalkosuklaata
1 kplappelsiinia
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rklsokeria
2 dlvispikermaa
Kuorrute ja koristelu
150 gvoita
3,5 dltomusokeria
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
2 rklmaitoa
pktDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
pktDr. Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa
pktDr. Oetker Punaista Sokerimassaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
1

Valmistus

1. Kuumenna uuni 175 °C asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø noin 15). Vuoraa vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella. 


2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa öljy, fariinisokeri, jogurtti, munat, vesi ja vanilja. Kaada nesteet jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä. 


3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori ohuelti kulhoon. Purista joukkoon ½ appelsiinin mehu. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. 


4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna toisen appelsiinipuolikkaan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana appelsiini-tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa ja kääntele viimeisenä sekaan kermavaahto. 


5.Leikkaa pohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan sisään. Kaada päälle puolet täytteestä. Toista sama uudelleen ja laita viimeinen pohja päälle kanneksi. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli. 


6. Kauli sokerimassat ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Ota pienellä sydänmuotilla paloja massoista. Anna sydämien kuivahtaa leivinpaperin päällä. 


7. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, maito ja vanilja ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Aseta hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja kuorruta ohuelti. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi ja kuorruta sitten uudelleen paksummalla kerroksella. Tasoita pinta ja painele täyteen sydämiä.