Kun vaniljasokeri mainitaan leivonnan yhteydessä, sillä tarkoitetaan sokerin ja hienoksi jauhettujen vaniljatankojen ja/tai vaniljauutteen sekoitusta.
Huomaathan kuitenkin, että vaniljasokeri ei ole sama asia kuin vanilliinisokeri.
Vaniljasokeria voidaan kutsua ”Bourbon-vaniljasokeriksi” vain, jos siinä käytetty vanilja on peräisin Bourbon-vaniljasaarilta eli Madagaskarilta, Komoreilta, Réunionilta, Seychelleiltä tai Mauritiukselta. Sitä käytetään pääasiassa makeissa leivontaresepteissä. Herkullisissa täytekakuissa kakuissa vaniljasokeri antaa viimeisen silauksen myös kermavaahdolle.
Vaniljan aromilla ja maulla on huumaava vaikutus mm. erilaisiin joulun alla leivottaviin kekseihin. Vaniljapiparit ovat täydellinen esimerkki vaniljasokerilla leivotuista kekseistä. Voit myös ripotella vaniljasokeria valmiiden leivonnaisten pinnalle oman makusi mukaan, kuten esimerkiksi Vaniljaisissa joulutortuissa.
Dr. Oetkerin valikoimissa on klassinen Vaniljasokeri.
Yksinkertaisin tapa korvata vaniljasokeri on käyttää vanilliinisokeria. Kaksi teelusikallista vaniljasokeria vastaa yhtä teelusikallista vanilliinisokeria, jonka maku on paljon voimakkaampi. Jos haluat käyttää vaniljaa sisältävää tuotetta, suosittelemme ostamaan vaniljatankoja. Siemenet voidaan poistaa tangoista helposti ja nopeasti, ja niistä voidaan valmistaa kotitekoista vaniljasokeria. Resepti on alempana.
Vaniljasokeria löytyy kaikkien supermarkettien leivontaosastoilta. Suomessa sitä myydään purkeissa tai pusseissa, ulkomailla myös pienissä annospusseissa. Pitkän säilyvyyden varmistamiseksi vaniljasokeria tulee säilyttää huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna. Vaniljasokeria saa niin ruokakaupoista kuin verkkokaupoistakin.
Vaniljasokerin tekemiseen tarvitset vain vaniljatankoja ja valkoista sokeria.
Ainekset 200 g vaniljasokeria:
Valmistus:
Sekoita keskenään vaniljansiemenet ja sokeri kulhossa. Laita sitten seos vaniljatankojen kanssa suljettavaan lasiastiaan. Anna tekeytyä vähintään viikon ajan saadaksesi sokeriin täyteläisen vaniljan aromin.
Vinkki: Kun vaniljasokeri on loppunut, täytä lasiastia uudella sokerilla ja anna tekeytyä jälleen viikon verran. Voit toistaa tämän niin kauan, kunnes vaniljatangot ovat muuttuneet vaaleiksi.
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei