Parsapiiras

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Parsa ja Ricotta, parsakausi kruunataan parsapiirakalla.

noin 10 - 12 palaa

Vaikeustaso 1 90 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Parsapiiras

Pohja:

200 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl Täysjyvävehnäjauhoja
n. ½ - 1 tl suolaa
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte:

n. 450 g vihreää parsaa
2 kpl kananmunaa
250 g Ricotta juustoa
1 ps Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta (tai sitruunan kuoriraastetta)
75 g Parmesanjuustoa
tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ tl suolaa

Valmistus

Valmistus

1

Tee pohja. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola käsin tai monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina neliönmallikseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2

Taita parsoista kova tyvi pois. Kuori parsat kevyesti. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Laita parsat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puolita parsat pitkittäin.

3

Sekoita munien rakenne rikki. Lisää ricotta, sitruskuoriraaste, parmesaani, yrtit ja mausteet.

4

Kauli taikina piirakkavuokaan. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Peitä taikina leivinpaperilla ja nosta päälle kuivattuja herneitä painoksi.

Lämpötia: 200°C

Kiertoilmauuni: 180°C

Paistoaika: n. 10 min.

5

Kaada pohjalle täyte. Jatka kypsentämistä uunissa noin 10 minuuttia. Lisää parsat täytteen päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja saanut väriä.

Jos haluat lisää sitruksenmakua piiraaseen, niin ripottele valmiin leivonnaisen päälle 1 pss Dr.Oetker appelsiinin- tai sitruunankuoriraastetta.

Ravintosisältö: reseptiin Parsapiiras

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1003kJ
278kcal
933kJ
258kcal
Rasva 15g 14g
Hiilihydraatit 18g 17g
Proteiini 8g 7.4g