Flag

Halloweenkakku

12 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Hurjan hauska Halloween-kakku resepti! Täytekakun sisältä paljastuu vihreä kakkupohja ja kuorrutuksen kruunaavat sokerisilmät.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
3,25 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
0,25 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
175 gvoita
3 kplkananmunan valkuaista
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1 dlmaitorahkaa
1 dlkevytmaitoa
ploDr. Oetker Rainbow mix koristerakeita
Täyte ja kuorrute
250 gvoita
5 dltomusokeria
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
175 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
0,75 dlkaakaojauhetta
1 tlDr. Oetker Oranssia geeliväriä
1 tlDr. Oetker Mustaa geeliväriä
Koristelu
Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita
Dr. Oetker Black&Gold Koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Dr. Oetker Rainbow mix koristerakeita
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Dr. Oetker Oranssia geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita
Picture - Dr. Oetker Black&Gold Koristerakeita
1

Pohja

Esilämmitä uuni 175 asteiseksi (kiertoilma 160 astetta). Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja leivinjauhe yhteen. Sekoita toisessa kulhossa vanilja, rahka, maito, valkuaiset ja pehmeä voi. Kaada nesteet jauhoseokseen ja kääntele kevyesti sekaisin. Lisää koristerakeet ja jaa taikina vuokiin. Paista 30–35 minuuttia.

2

Täyte ja kuorrute

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä noin 5 minuuttia. Mausta vaniljalla ja vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Jaa kuorrute kahteen osaan. Mausta toinen osa kaakaolla. Värjää kaakaokuorrute mustaksi ja vaalea kuorrute oranssiksi.

3

Kokoaminen ja koristelu

Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä päälle mustaa kuorrutetta. Nosta päälle seuraava pohja ja oranssia kuorrutetta. Nosta viimeinen pohja kanneksi ja kuorruta kakku kauttaaltaan mustalla kuorrutteella. Anna jähmettyä kylmässä noin 30 minuuttia.


Kuorruta kakku seuraavaksi oranssilla kuorrutteella. Siirrä loput oranssista kuorrutteesta tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakun päälle ruusukkeita ja anna kakun jähmettyä taas 30 minuuttia kylmässä. 


Piirrä kakun pintaan haluamasi kuvion ääriviivat terävällä veitsellä. Poista kuvion sisältä veitsellä kaapimalla oranssi kuorrute niin, että alta paljastuu mustaa kuorrutetta. Viimeistele kakku koristerakeilla.