Flag

Hansin vaniljaiset mantelipullat

10 annosta
Keskitasoinen
90 minuuttia
Leivo Vaniljaisia mantelipullia Hans Välimäen tapaan! Bostonkakkua muistuttavan reseptin juju on vastustamattoman herkullinen, vaniljainen mantelitäyte.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
2,5 dlmaitoa tai vettä
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
1 kplkananmunaa
100 gvoita sulatettuna
7,5 dlvehnäjauhoja
Täyte
200 gvoita
1 dltomusokeria
1 rsDr. Oetker Mantelimassaa
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Koristelu
tuubiDr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
1

Valmistus

1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon kaardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa yleiskoneella tai vatkaimella taikinakoukouilla 6-7 minuutin ajan. Lisää suola ja voi. Jatka vaivaamista vielä 3-4 minuuttia. Voit vaivata taikinan myös käsin. Anna taikinan kohota noin 30-40 minuuttia.


2. Sekoita täytteen ainekset keskenään notkeaksi massaksi. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä vaniljatäyte levylle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaan. Asettele palat kakkuvuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä. Kohota noin 30-40 minuuttia. Voitele kananmunankeltuaisella ja paista uunissa +175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan, kunnes pulla on kauniin kullanruskeaa ja kypsää. 


3. Koristele jäähtynyt pulla valkoisella sokerikuorrutteella.