EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Jouluresepti Tanskasta: Hunajapiparit

Erilaisia piparkakkuja on tehty Euroopassa jo vuosisatoja. Eri maissa on käytössä erilaisia reseptejä, joista tässä tanskalainen hunajainen pipariresepti. Reseptistä tulee noin 30 pikkuleipää tai yksi piparitalo.

about 30 kappaletta

Vaikeustaso 2 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Jouluresepti Tanskasta: Hunajapiparit

Taikina:

2 dl hunajaa
3 dl fariinisokeria
225 g voita
2 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
maustepippuria
12 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 ps Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta
2 kpl kananmunaa

Koristelu:

tuubi Dr. Oetker Elintarvikeliimaa (Baking glue)
2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta valkoinen, vihreä, vaaleanpunainen ja punainen
Dr. Oetker Christmas koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

1

Taikina

Kuumenna hunaja, fariinisokeri ja voi kattilassa. Lisää ruokasooda. Massa kuplii. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.

2

Lisää kananmunat, mausteet, jauhot, vaniljasokeri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina pakastuspussiin ja nosta jääkaappiin. Anna kovettua 30 minuutin ajan.

3

Kaulinta

Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Jos haluat tehdä taikinasta talon, tulosta kaava ja leikkaa sen osat irti toisistaan. Kauli taikina jauhotulla alustalla 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä muotella mieleisiäsi pikkuleipiä tai kaavan avulla tarvittavat osat taloon. Nosta piparit lastan avulla leivinpaperin päälle uunipellille etäälle toisistaan. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

4

Piparitalon kokoaminen ja koristelu

Koristele talon osat sokerikuorrutteilla ja koristerakeilla. Voit tehdä ikkunalasit leikkaamalla liivatelehdistä sopivan kokoiset palat ja liimaamalla ne Baking gluella talon sisäpuolelle ikkunoiden kohdalle. Anna koristelujen kuivua ennen talon kokoamista. Jos valmistit taikinasta pikkuleipiä, voit toki koristella ne samaan tapaan.

5

Pehmitä Baking glue kuumassa vedessä tai kuumentamalla hetken mikroaaltouunissa. Leikkaa tarvittaessa seinien reunat tasaisiksi terävällä veitsellä, jotta osat liimautuvat tasaisesti toisiinsa. Aloita liimaamalla seinät yhteen. Asettele osat kohdilleen ja pidä hetki paikallaan, jotta liima alkaa kovettua. Lisää liimaa seinien yläreunoihin sekä kattopalojen yläreunaan. Liimaa kattopalat paikalleen ja pidä niitä hetki paikallaan, jotta osat eivät ala valua ennen liiman kovettumista. Anna talon kuivua ennen kuin siirrät sen. Pieni led-kynttilä tai -lamppu talon sisällä luo jouluista tunnelmaa.

Reseptin ravintosisältö Jouluresepti Tanskasta: Hunajapiparit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1013kJ
242kcal
1717kJ
410kcal
Rasva 6.69g 11.34g
Hiilihydraatit 36.71g 62.23g
Proteiini 3.38g 5.73g