EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Kardemummakierrepullat

Voimakas, aromikas kardemumma kuuluu pullaan. Ihana tuoksu ja pehmeä, tuore pulla pelastaa päivän.

about 40 kappaletta

Vaikeustaso 2 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Kardemummakierrepullat

Pullataikina:

5 dl maitoa
1 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
14 g kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
125 g pehmeää voita
about 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g pehmeää voita
2 rkl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
1 dl fariinisokeria

Valmistus

Valmistus:

1

Pullataikina

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Vaahdota kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kädenlämpöinen maito, hiiva, suola ja kardemumma. Lisää 3 dl vehnäjauhoja ja jatka vaahdottamista hetken aikaa. Näin saat pullasta erityisen pehmeää ja kuohkeaa.

2

Lisää jauhoa pienissä erissä ja vaivaa taikinaa aluksi vatkaamalla ja lopuksi vaivaamalla. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina vaivauksen loppu puolella. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta siihen muodostuu hyvä sitko ja taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Ripottele lopuksi pinnalle jauhoa ja peitä taikina lämpimään paikaan kohoamaan noin tunniksi tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

3

Täyte

Sekoita täytteen raaka-aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Täyte saa olla pehmeää ja helposti levittyvää.

4

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikinaa voimakkasti, jotta isoimmat ilmakuplat puhkeavat. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osiot yksitellen kolmeksi levyksi (45x60 cm).

5

Levitä kolmannes täytteestä takinalevyn päälle ja taita levy kaksin kerroin niin että täyte jää sisälle (45 x 30 cm). Leikkaa levystä n. 3 leveitä , 30 cm pitkiä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja solmi kierteet solmuun.

6

Aseta pullat väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseen (ylä- ja alalämpö).

7

Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla pelti kerrallaan noin 8-10 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja sisältä kypsiä. Anna pullien jäähtyä leivinliinan alla, niin ne pysyvät pehmeinä.

Reseptin ravintosisältö Kardemummakierrepullat

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 733kJ
175kcal
1386kJ
331kcal
Rasva 6.16g 11.62g
Hiilihydraatit 24.75g 46.70g
Proteiini 3.19g 6.02g