Flag

Manteliset kierrepullat unikonsiementäytteellä

about 12 - 14 kappaletta
Keskitasoinen
165 minuuttia
Kierrepullat saa täytteekseen herkullisen mantelimassasta ja unikonsiemenistä valmistetun täytteen.
Kierrepullien makea hiivataikina on valmistettu Dr. Oetker Kuivatusta hapanjuuresta, joka kohottaa leivonnaiset erityisen mehukkaiksi ja herkullisiksi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
2,25 dlmaitoa
75 gvoita
500 gvehnäjauhoja
70 gsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1,5 tlsuolaa
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1 kplkananmunaa
Täyte mantelimassasta ja unikonsiemenistä
150 gpehmeää voita
150 gsokeria
150 gDr. Oetker Mantelimassaa raastettuna
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
0,5 tlDr. Oetker Karvasmanteliaromia
50 gunikonsiemeniä
1 kplkananmunaa voiteluun

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa raastettuna
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Karvasmanteliaromia
1

Taikina

Lämmitä maitoa ja voita, kunnes voi on sulanut ja seos on kädenlämpöistä.

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola ja hapanjuuripussin sisältö. Lisää maitoseos ja muna. Vaivaa taikinaa monitoimikoneella tai koukuilla varustetulla käsivatkaimella pienellä teholla, kunnes taikina on sekoittunut. Vaivaa sitten keskisuurella teholla 6-8 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja taipuisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kääntele taikinasta pyöreä pallo, peitä muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa 1 tunnin ajan.

2

Täyte mantelimassasta ja unikonsiemenistä

Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri, karkeasti raastettu marsipaani, vaniljasokeri, karvasmanteliaromi ja unikonsiemenet keskenään tasaiseksi seokseksi.

3

Muotoilu ja paistaminen

Picture - Hjemmelavet tebirkes snurrer pack web

Vaivaa taikinaa hetken aikaa ja kauli se jauhotetulla pöydällä n. 30x60 cm kokoiseksi levyksi.

Levitä täyte taikinalle. Taita kolmasosa taikinasta pitkittäin keskelle puoliväliin. Taita toinen kolmasosa päälle niin, että taikinakerroksia tulee kolme. Leikkaa taikina leveyssuunnassa nauhoiksi, joiden pituus on 30 cm ja leveys 1,5-2 cm. Kierrä kutakin nauhaa muutaman kerran kierteelle ja rullaa sitten pyörteeksi. Laita pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja käännä jokaisen taikinanauhan pää alle. Anna pullien kohota n. 45 min. kostean keittiöpyyhkeen alla.
Katso ohjevideo taikinan taitteluun ja leikkaamiseen.

Laita uuni lämpenemään 180°C asteeseen kiertoilmalla kohotusajan viimeisen neljänneksen aikana.

Voitele pullat kananmunalla.

Paista pullia 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja kypsiä.


Vinkki!

Jos voi on liian kylmää täytettä sekoittaessa, lämmitä sitä muutaman sekunnin ajan mikroaaltouunissa.

Kierrepullat maistuvat parhaimmalta paistopäivänä. Jos pullia jää yli, kasta ne pieneen määrään vettä ja lämmitä hetken uunissa, maku on taas melkein kuin vastapaistetuilla. Kierrepullat voi myös pakastaa.