Flag

Kardemummakierteet

about 16 kappaletta
Keskitasoinen
215 minuuttia
Herkulliset kardemummakierteet sopivat esimerkiksi kahvin kanssa nautittavaksi!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kardemummasokeri
10 gkardemumma (kokonaisia kardemummansiemeniä kuorineen, vaihtoehtoisesti kuorittuna 8 g)
1 rklsokeria
Pullataikina
500 gvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1 tlkardemumma -sokerisekoitusta yllä mainitulla reseptillä
0,5 tlkarkeaa merisuolaa
100 gsokeria
2,5 dlmaitoa (lämmitettynä kädenlämpöiseksi)
1 kplkananmunaa
75 gpehmeää voita
Remonce
125 gpehmeää voita
125 gsokeria (sekä loput kardemummasokerista)
1 rklvehnäjauhoja
Voiteluun
1 kplkananmunaa
Sokerisiirappi
0,5 dlvettä
50 gsokeria
1Raesokeria koristeluun

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1

Kardemummasokeri

Poista kuoret kardemummansiemenistä. Murskaa kardemumma sokerin kanssa morttelissa tai esimerkiksi maustemyllyssä. 

2

Pullataikina

Sekoita keskenään jauhot, hapanjuuripussin sisältö, 1 tl kardemummasokeria, sokeri ja suola. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maito, muna ja sulatettu voi. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa noin 12 minuuttia alhaisella nopeudella, kunnes taikina on kiiltävää ja notkeaa. Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostukseen, joka vaikuttaa pullien rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on tämä helpoin tehdä monitoimikoneessa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vaivata taikinaa taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä. 

Peitä kulho ja anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.

3

Remonce

Sekoita pehmeä voi, sokeri, loput kardemummasokerista sekä jauhot tasaiseksi massaksi.

4

Pullien valmistus ja paistaminen

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, kooltaan noin 32 x 45 cm. Levitä remonce taikinan päälle reunoja myöten. Taita 1/3 taikinasta keskelle. Tee sama toiselle puolelle niin, että muodostuu kolme taikinakerrosta. Kauli taikinaa kevyesti niin, että sen koko on noin 32x20 cm.

Leikkaa taikina 16 osaan, joiden leveys on noin 2 cm. Kierrä taikinaliuskaa toisen käden etu- ja keskisormen ympärille samalla, kun kierrät taikinaliuskaa toisella kädellä. Viimeistele laittamalla taikinaliuskan päädyt muodostuneen solmun läpi.

Siirrä kardemummakierteet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Peitä ne kuivalla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.

Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen kohotusajan loppupuolella (noin 30 minuutin kohotuksen jälkeen).

Voitele valmiit kierteet kananmunalla.

Paista kardemummakierteitä uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Leivonta-aika: about 20 Minutes

5

Sokerisiirappi

Sillä välin kun kardemummakierteet paistuvat, keitä vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Heti, kun kierrepullat tulevat uunista, voitele ne sokerisiirapilla ja ripottele päälle raesokeria.


Vinkki!

Vaihtoehtoisesti raesokerin tilalla voit käyttää esimerkiksi haluamiasi strösseleitä.

Murskattua kardemummaa voi käyttää kokonaisten siementen sijaan, mutta niissä on vähemmän makua.