EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.
EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Lumiukkokakku

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Koristele täytekakku sokerimassalla söpöksi lumiukoksi.

12 palaa

Vaikeustaso 3 240 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Lumiukkokakku

Kuorrutus ja koristeet:

1 kg Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
1 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Dr. Oetker Oranssia geeliväriä
kaakaojauhetta
200 g Dr. Oetker Mustaa Sokerimassaa
2 kpl cocktailtikkuja
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä

Taikina:

2 kpl omenaa
250 g pehmeää voita
180 g sokeria
suolaa ripaus
4 kpl kananmunaa
220 g vehnäjauhoja
70 g maissijauhoa
70 g hasselpähkinöitä
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 tl kanelia
1,8 dl omenatuoremehua

Täyte:

3 kpl omenaa
60 g tomusokeria
1,5 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
pkt Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
1 tl kanelia
250 g mascarponejuustoa
4 dl vispikermaa

Voikreemi:

350 g voita
350 g tomusokeria
0,5 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
recipe.download.for.recipe

Valmistus

Valmistus:

Koristeet

Ota noin kuudesosa valkoisesta sokerimassasta sivuun ja vaivaa siihen yksi pussi cream fix -kerman stabilointiainetta. Värjää osa tästä sokerimassasta oranssilla geelivärillä lumiukon nenää varten. Värjää jäljelle jäävästä sokerimassasta puolet ruskeaksi kaakaojauheella ja tee lumiukon käsivarret. Laita cocktail-tikut käsivarsiin kiinni.

Kauli musta sokerimassa 5 mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa hattu mustasta sokerimassasta. Leikkaa pitkä nauha (66 x 5 cm) mustasta sokerimassasta. Muovaile nauha sylinterin muotoon ja kiinnitä sylinteri hatun pohjaan pienellä määrällä vettä. Tee lumiukon silmät ja suu. Anna kaikkien sokerimassakoristeiden kuivua huoneenlämmössä vähintään 24 tuntia. Säilytä jäljelle jäänyt sokerimassa ilmatiiviissä rasiassa.

Taikina

Kuumenna uuni tasalämmölle 180 ° C:seen. Vuoraa kahden (Ø 15 cm) irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla.

Kuori omenat ja leikkaa ne 1 cm kuutioiksi. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, maissijauhot, hasselpähkinät, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos ja omenamehu vuorotellen taikinaan ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele lopuksi omenakuutiot taikinaan. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunina alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakut vuoista. Leikkaa jäähtyneet pohjat puoliksi, jotta saat neljä kakkupohjaa.

Täyte

Kuori omenat ja raasta hienoksi raasteeksi. Purista omenoista ylimääräinen mehu pois. Sekoita tomusokeri, cream fix, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella mascarpone tasaiseksi ja lisää kerma vähitellen. Kun kuorrute alkaa kiinteytyä, lisää sokeriseos osissa ja vatkaa jämäkäksi. Sekoita lopuksi omenaraaste joukkoon. 

Laita ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle ja levitä kolmasosa täytteestä päälle. Toista sama seuraaville pohjille, mutta älä laita täytettä neljännen pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään. 

Voikreemi

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljauute vaaleaksi vaahdoksi. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja laita jääkaappiin.

Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla pöydällä. Levitä sokerimassa kakun päälle ja siloita. Leikkaa ylijäävä sokerimassa kakun reunasta pois. Kiinnitä kakkuun lumiukolle silmät, nenä, suu ja hattu. Käytä apunasi kiinnityksessä hiukan kylmää vettä. Värjää ylijäänyt sokerimassa siniseksi geelivärillä ja kauli 2 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa sinisestä sokerimassasta kapea nauha (22 x 1 cm) ja kiinnitä kylmän veden avulla hatun ympärille. Kauli jäljelle jäänyt sininen sokerimassa noin 3 mm paksuiseksi ja leikkaa siitä lumiukolle huivi (80 x 5 cm) ja laita kakun ympärille. Leikkaa huivin reunoihin 3 cm pitkiä lovia saadaksesi huivin päähän naruja. Kiinnitä lopuksi kädet kakun sivuille.

Jos et löydä mustaa sokerimassaa, voit itse värjätä valkoisen sokerimassan mustaksi. Mustan sävyn saamiseksi vaivaa valkoiseen sokerimassaan ensin kaakaojauhetta ja sitten mustaa geeliväriä tai elintarvikeväriä. Kaakaojauhe myös imee väristä tulevaa nestettä, jolloin sokerimassasta ei tule liian kosteaa. Lisää niin paljon mustaa väriä, kunnes saat haluamasi sävyn. Voit käsitellä värjättyä sokerimassaa heti. Jos sokerimassa on liian pehmeää, laita sokerimassa sivuun ja anna kuivua tunnin ajan. 

Jos sinulla ei ole kerman stabilointiainetta, voit korvata pussin Cream Fixiä kahdella teelusikalla tärkkelystä.

Reseptin ravintosisältö Lumiukkokakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 6046 kJ
1444 kcal
1486 kJ
355 kcal
Rasva 69.59 g 17.10 g
Hiilihydraatit 171.01 g 42.02 g
Proteiini 7.64 g 1.88 g