EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.
EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Nektariini-marenkikakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Nektariini-marenkikakku resepti on oodi kevään ensimmäisille mehukkaille nektariineille! Täytekakun väliin tehdään pehmeä nektariinimousse.

10 annosta

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Nektariini-marenkikakku

Vaniljakakkupohja:

4 kpl kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
voita ja korppujauhoja
0,5 kpl limeä ja 0,5 dl vettä kostutukseen

Nektariinimousse:

2 dl nektariinisosetta (n. 2-3 nektariinia)
4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl sokeria
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa

Marengit:

1 ps Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
0,75 dl vettä
1 rkl hasselpähkinöitä

Kermavaahto:

2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta

Koristeeksi:

1 kpl nektariinia
marenkeja
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls -koristehelmiä
hasselpähkinöitä
syötäviä kukkia
Dr. Oetker Gold Glitter spray -kimallesuihketta

Valmistus

Valmistus:

1

Vaniljakakkupohja

Ota esille kolme samanlaista juomalasia. Riko munat yhteen lasiin ja mittaa toiseen saman verran sokeria, kuin munia on. Kolmanteen laita perunajauhot sekä sen verran vehnäjauhoja, että määrä on sama, kuin munilla ja sokerilla. 

Vatkaa munat, sokeri ja Vanilla Paste kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä. Paras lopputulos syntyy, kun lisäät jauhot siivilän läpi ja kääntelet jauhot vaahdon joukkoon. 

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 22 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää tikku kakkupohjaan ja nosta ylös. Jos tikkuun ei ole tarttunut taikinaa, on kakku kypsä.

Anna kakkupohjan jäähtyä hetki vuuassa ja kippaa se sitten lautaselle. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta molemmat puolet limen mehun ja veden seoksella.

2

Nektariinimousse

Poista nektariineista kivet ja soseuta hedelmät tehosekoittimessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja Vanilla Paste keskenään. Ota nektariinisoseesta pari lusikallista ja kuumenna se kattilassa, liota kuuman soseen joukkoon liivatelehdet. Sekoita loppu sose tuorejuustoseokseen ja kääntele sitten joukkoon kermavaahto. Kaada liivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 

Laita toinen kakkupohjan puolikas kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Kaada nektariinimousse päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

3

Marengit

Valmista marengit pussin ohjeen mukaan: lisää marenkijauheeseen vesi ja vatkaa kovaksi vaahdoksi käsivatkaimella. Pursota vaahdosta pieniä marenkeja leivinpaperille pellille. Rouhi hasselpähkinät ronskisti ja ripottele rouhe puolelle marengeista. Paista marenkeja 100 asteessa tunti. Anna jäähtyä.

Kakun kokoaminen

Levitä hasselpähkinämarengit nektariinimoussen päälle ja laita toinen kakkupohjan puolikas marenkien päälle. Siirrä jääkaappiin toviksi. 

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Valmista kermavaahto vatkaamalla kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää sitten joukkoon sokeri ja Cream Fix ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Me käytimme koristeluun ohueksi siivutettua nektariinia, marenkeja, Golden and shiny pearls -koristehelmiä, rouhittuja hasselpähkinöitä ja syötäviä kukkia. Viimeisen silauksen antaa Gold Glitter Spray kimallesuihke.

Voit valmistaa upean nektariini-marenkikakkumme myös persikoista tai aprikooseista!

Reseptin ravintosisältö Nektariini-marenkikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1951 kJ
466 kcal
1319 kJ
315 kcal
Rasva 22.89 g 15.47 g
Hiilihydraatit 32.51 g 21.97 g
Proteiini 6.88 g 4.65 g