reseptiin Nektariini-marenkikakku
4 kpl | kananmunaa |
sokeria | |
vehnäjauhoja | |
2 rkl | perunajauhoja |
1 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
1 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
voita ja korppujauhoja | |
0,5 kpl | limeä ja 0,5 dl vettä kostutukseen |
2 dl | nektariinisosetta (n. 2-3 nektariinia) |
4 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
2 dl | vispikermaa |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia) |
2 rkl | sokeria |
1 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
1 ps | Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta |
0,75 dl | vettä |
1 rkl | hasselpähkinöitä |
2 dl | vispikermaa |
2 rkl | sokeria |
1 ps | Dr. Oetker Cream fix -jauhetta |
1 kpl | nektariinia |
marenkeja | |
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls -koristehelmiä | |
hasselpähkinöitä | |
syötäviä kukkia | |
Dr. Oetker Gold Glitter spray -kimallesuihketta |
Ota esille kolme samanlaista juomalasia. Riko munat yhteen lasiin ja mittaa toiseen saman verran sokeria, kuin munia on. Kolmanteen laita perunajauhot sekä sen verran vehnäjauhoja, että määrä on sama, kuin munilla ja sokerilla.
Vatkaa munat, sokeri ja Vanilla Paste kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä. Paras lopputulos syntyy, kun lisäät jauhot siivilän läpi ja kääntelet jauhot vaahdon joukkoon.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 22 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää tikku kakkupohjaan ja nosta ylös. Jos tikkuun ei ole tarttunut taikinaa, on kakku kypsä.
Anna kakkupohjan jäähtyä hetki vuuassa ja kippaa se sitten lautaselle. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta molemmat puolet limen mehun ja veden seoksella.
Poista nektariineista kivet ja soseuta hedelmät tehosekoittimessa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja Vanilla Paste keskenään. Ota nektariinisoseesta pari lusikallista ja kuumenna se kattilassa, liota kuuman soseen joukkoon liivatelehdet. Sekoita loppu sose tuorejuustoseokseen ja kääntele sitten joukkoon kermavaahto. Kaada liivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Laita toinen kakkupohjan puolikas kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Kaada nektariinimousse päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Valmista marengit pussin ohjeen mukaan: lisää marenkijauheeseen vesi ja vatkaa kovaksi vaahdoksi käsivatkaimella. Pursota vaahdosta pieniä marenkeja leivinpaperille pellille. Rouhi hasselpähkinät ronskisti ja ripottele rouhe puolelle marengeista. Paista marenkeja 100 asteessa tunti. Anna jäähtyä.
Levitä hasselpähkinämarengit nektariinimoussen päälle ja laita toinen kakkupohjan puolikas marenkien päälle. Siirrä jääkaappiin toviksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Valmista kermavaahto vatkaamalla kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää sitten joukkoon sokeri ja Cream Fix ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Me käytimme koristeluun ohueksi siivutettua nektariinia, marenkeja, Golden and shiny pearls -koristehelmiä, rouhittuja hasselpähkinöitä ja syötäviä kukkia. Viimeisen silauksen antaa Gold Glitter Spray kimallesuihke.
Voit valmistaa upean nektariini-marenkikakkumme myös persikoista tai aprikooseista!
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1951
kJ
466 kcal |
1319
kJ
315 kcal |
Rasva | 22.89 g | 15.47 g |
Hiilihydraatit | 32.51 g | 21.97 g |
Proteiini | 6.88 g | 4.65 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei