Flag

Raikkaat limekeksit

40 - 50 kappaletta
Keskitasoinen
120 minuuttia
Pikkuleivät, joiden täytteenä valloittaa raikas valkosuklaa-limetäyte. Koristele keksit koristerakeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
200 gpehmeää voita
2 dlsokeria
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1 psDr. Oetker Mantelijauhetta (50 g)
4,5 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmunaa
Valkosuklaa-lime-ganache
1 kplDr. Oetker Liivatelehteä
1 dlvispikermaa
200 gvalkosuklaata rouhittuna
1 kpllimeä raastettu kuori
Koristelu
Dr. Oetker koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta (50 g)
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
1

Pikkuleipätaikina

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vaniljatahna keskenään. Lisää mantelijauhe ja vehnäjauho, sekoita tasaiseksi. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti lasissa rikki. Lisää kananmunaa vähitellen taikinaan ja sekoita välissä. Lisää kananmunaa vain sen verran että taikina pysyy kasassa, jottei taikinasta tule liian kostea. Siirrä taikina kylmään noin tunniksi.

2

Valkosuklaa-lime-ganache

Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Sulata joukkoon pehmennyt liivatelehti ja sekoita tasaiseksi. Kaada kerma rouhitun valkosuklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu limenkuori ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Keksipohjat

Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 2–3 mm paksuiseksi levyksi ja jätä leivinpaperin päälle. Leikkaa levystä keksimuotilla ympyröitä (ø 4 cm). Jätä ympyröiden väliin noin 1 cm väliä. Poista ylimääräinen taikina. Ota sitten pienempi muotti (ø2 cm) ja muotoile puolet kekseistä leikkaamalla niiden keskelle reikä. Älä siirrä keksejä, vaan jätä ne leivinpaperin päälle. Muotoile myös ylijäävä taikina.

Paista keksejä uunin keskitasolla 5-8 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä leivinpaperilla.

4

Koristelu

Aloita keksien täyttäminen levittämällä täytettä reijättömien keksien päälle. Levitä täytettä runsaimmin keksin keskiosaan. Nosta kanneksi reijällinen keksi. Koristele keksit koristerakeilla.