Raparperipiirakkaa Hansin tapaan

(0)
5 2 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Raparperipiirakkaa Hans Välimäen lempiohjeella. Suloisenpehmeä vaniljaisuus aidosta vaniljasta, rapea muruseos ja raparperit ovat vastustamaton yhdistelmä.

6 - 8 palaa

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Raparperipiirakkaa Hansin tapaan

Piirakkapohja:

400 g valmista murotaikinaa
1 kpl luomukananmunan keltuainen

Raparperitäyte:

600 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
1,5 dl Dr. Oetker Kanelisokeria tai vaihtoehtoisesti 1,5 dl sokeria ja 1 rkl kanelia

Vaniljatäyte:

2 kpl luomukananmunaa
5 rkl sokeria
0,5 dl vispikermaa
0,5 dl maitoa
1 kpl Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa pituussuunnassa halkaistuna
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl voita sulatettuna

Valmistus

Valmistus:

1

Piirakkapohja

Esipaista pohjaa uunissa kevyen painon alla +175 asteessa, kunnes pohja on kauniin kullanruskea. Ota pohja uunista, voitele keltuaisella ja paista vielä 2-3 minuutin ajan, näin pohjasta tulee tiiviimpi.
Mikäli taikinamurua jää yli, sen voi ripotella viimeiseksi koko komeuden päälle ennen paistoa, täytteiden lisäämisen jälkeen. Murentaminen käy parhaiten sormenpäitä käyttämällä. 

2

Raparperitäyte

Yhdistä raparperitäytteen ainekset kulhossa ja anna maustua hetken. Kun raparperit ovat hetken kuluttua pehmenneet ja ”vuotaneet nestettä” kulhon pohjalle, siivilöi neste talteen ja kaada maustetut raparperit paistetulle piirakkapohjalle.

3

Vaniljatäyte

Vaahdota munat ja sokeri. Kuumenna kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko, jäähdytä ja yhdistä muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja viimeiseksi voisula. Sekoita varovasti nostellen ja kaada raparperien päälle piirakkavuokaan. Voit varovasti auttaa taikinaa leviämään tasaisesti esimerkiksi lusikan avulla. 
Ripottele mahdollisesti yli jäänyt taikinamuru piirakan päälle ennen paistoa. ´
Paista uunissa +175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on päältä kauniin kullanruskea, eikä taikinaa jää enää tikkuun. Tarjoile hyvän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera hieman jäähtyneenä, silloin se on parasta.

Reseptin ravintosisältö Raparperipiirakkaa Hansin tapaan

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2793 kJ
667 kcal
1348 kJ
322 kcal
Rasva 15.12 g 7.30 g
Hiilihydraatit 54.70 g 26.43 g
Proteiini 7.72 g 3.73 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei