Suklaan temperointi

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Ohje suklaan temperointiin. Suklaakoristeet ja -konvehdit kannattaa valmistaa temperoidusta suklaasta, jotta ne säilyttävät rapean rakenteen ja kauniin kiiltävän pinnan.

about 20 kappaletta

Vaikeustaso 2 30 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Suklaan temperointi

Suklaakoristeet:

100 - 200 g suklaata

Valmistus

Valmistus:

Kun kakkuihin, piiraisiin tai leivoksiin halutaan kiiltävä suklaakuorrute tai koristeita, kannattaa suklaa temperoida. Temperoinnilla suklaa valmistetaan optimaaliseen lämpötilaan, jolloin se saa kiiltävän pinnan ja kovan rakenteen. Temperoinnissa on kolme vaihetta: suklaan sulatus, jäähdytys ja uudelleen kuumennus. Temperointia varten tarvitset sokerilämpömittarin.

1

Leikkaa suklaa rouheiksi paloiksi terävällä veitsellä. Laita suklaat lämpöäkestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä vettä höyryäväksi, älä päästä vettä kiehumaan. Laita kulho kattilan päälle niin, että vesi ei osu kulhon pohjaan. Suklaa sulaa höyrystä tulevan lämmön avulla. Maitosuklaan ensimmäisen sulatuksen lämpötila on 45°C, tumman suklaan 49 °C ja valkosuklaan 40 °C.

2

Kaada suklaa kattilaan ja laita kattila kylmään vesihauteeseen. Kääntele suklaa tasaiseksi. Pyri sekoittamaan suklaata niin, ettei sinne pääse ilmaa - näin vältät suurien ilmakuplien muodostumisen. Anna suklaan jäähtyä 26-28°C:seen.

3

Laita kattila liedelle ja kuumenna suklaa sitten uudestaan 30-32° C:seen. Ennen suklaan jatkokäsittelyä tee testi. Kasta veitsen kärki suklaaseen. Jos se muuttuu kovaksi ja kiiltäväksi lyhyessä ajassa, suklaa on optimaalisessa lämpötilassa ja se on valmis käytettäväksi.

4

Suklaakoristeet

Kaada temperoitu suklaa kakun päälle tai kaada pursotinpussiin suklaakoristeita varten. Voit piirtää leivinpaperille haluamasi kuvion ja pursottaa suklaan kuvion päälle ohuen tyllan läpi. Anna koristeiden kovettua.

Jos teet kakkuun suklaakuorrutteen, saat siitä eittäin juoksevan, kun lisäät öljyä suklaan joukkoon. 100 g suklaata listätään 1 tl öljyä.

Reseptin ravintosisältö Suklaan temperointi

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 180 kJ
43 kcal
2261 kJ
540 kcal
Rasva 2.16 g 27 g
Hiilihydraatit 4 g 50 g
Proteiini 0.81 g 10.10 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei