Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Vegaaninen mustikka-vaniljajuustokakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Leivo suosikkikakkumme vegaanisena! Mustikka ja vanilja luovat täydellisen kombinaation tässä vegaanisessa juustokakkureseptissä.

10 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Vegaaninen mustikka-vaniljajuustokakku

Keksipohja:

135 g Digestive-keksejä
50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
75 g maidotonta leivontamargariinia

Vaniljajuustotäyte:

400 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim. Violife)
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
150 g vegaanista kreikkalaista jogurttia
1 dl sokeria
1 pala Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa tai 2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
1 ps Dr. Oetker Vegegeliä
1 dl vettä

Mustikkajuustotäyte:

1,5 dl sokeria
300 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim. Violife)
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
150 g vegaanista kreikkalaista jogurttia
150 g pakastettuja mustikoita
2 ps Dr. Oetker Vegegeliä

Violetti kiille:

2 ps Dr. Oetker Vegegeliä
3 dl mustikkamehua
0,5 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia

Minimarengit:

1 dl kikhernepurkin lientä
1 dl sokeria

Koristelu:

mustikoita (pensas- tai metsämustikoita)
sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

Valmistus:

1

Keksipohja

Vuoraa 21-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.

2

Vaniljajuustotäyte

Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, sitruuna-aromi sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Mittaa vesi ja vegegel kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen sekoitellen, kunnes neste kirkastuu. Lisää vegegelseos tuorejuustomassaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)

3

Mustikkatäyte

Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, 0,5 dl sokeria ja sitruuna-aromi vispilällä hyvin sekaisin.
 
Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Lisää joukkoon vegegel ja kiehauta samalla sekoittaen. Kaada mustikkaseos tuorejuustoseokseen samalla koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi.

4

Violetti kiille

Mittaa 2 dl mustikkamehua, vegegel, sokeri ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos kirkastuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon loput mustikkamehusta. Kaada kiille kylmän kakun päälle ja anna jähmettyä vähintään tunti.

5

Marengit

Esilämmitä uuni 100 asteiseksi. Vaahdota kikherneliemi kovaksii vaahdoksi kuivassa puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä. Nostele marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota uunipellille leivinpaperin päälle pieniä marenkeja. Paista marenkeja uunissa noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita.

6

Koristelu

Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla mustikoilla, marengeilla ja vihreillä lehdillä.

Reseptin ravintosisältö Vegaaninen mustikka-vaniljajuustokakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1913 kJ
457 kcal
1051 kJ
251 kcal
Rasva 25.46 g 13.99 g
Hiilihydraatit 47.87 g 26.30 g
Proteiini 1.84 g 1.01 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei