reseptiin Ylioppilaslakkikakku
200 g | pehmeää voita |
2 dl | sokeria |
3 kpl | kananmunaa huoneenlämpöisenä |
3 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
2 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
2 tl | Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta |
200 g | mangososetta |
1 dl | hillosokeria |
1 kpl | kananmunan keltuainen |
50 g | voita |
150 g | pehmeää voita |
5 dl | tomusokeria |
1 prk | maustamatonta tuorejuustoa |
2 tl | Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta |
1 dl | maitoa |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
500 g | Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa |
250 g | Dr. Oetker Mustaa Sokerimassaa |
n. 10 g | Dr. Oetker Keltaista Sokerimassaa |
Dr. Oetker Sokerikuorrutetta |
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele voiseokseen. Kaada taikina irtopohjaiseen, halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Kiehauta mangosose kattilassa. Lisää hillosokeri ja keltuainen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa joukkoon pieneksi kuutioitu voi.
Laita voi ja puolet sokerista kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuusto, loppu sokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi.
Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta halutessasi kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kakkupohjille tuorejuusto- ja mangotäytettä. Levitä kakun pinnalle ohut kerros tuorejuustotäytettä.
Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Nosta se kakun päälle. Siisti reunat. Kauli mustasta sokerimassasta muutaman sentin levyinen nauha, joka ulottuu kakun ympäri. Kauli mustasta sokerimassasta ohut levy, ja muotoile se kakun lipaksi. Tee halutessasi keltaisesta sokerimassasta lyyra eli pieni ympyrä. Kiinnitä se sokerikuorrutteella.
Voit laittaa keltaisen sokerimassan tilalle lyyrakoristeen.
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
2621kJ 703kcal |
1194kJ 320kcal |
Rasva | 34g | 15g |
Hiilihydraatit | 118g | 54g |
Proteiini | 5.2g | 2.4g |