EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Yllättävän hyvät donitsit

Hauskat kotonaleivotut donitsit värikkäillä kuorrutteilla, strösseleillä ja sokerisilmillä koristeltuna.

14 - 16 kappaletta

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Yllättävän hyvät donitsit

Ainekset:

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
30 g hiivaa
2 kpl kananmunaa
9 - 10,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl muskottipähkinää
1 kpl sitruunan kuoriraaste
75 g voita sulatettuna
75 g voita sulatettuna
2 tl Dr. Oetker Vaniljatahnaa

Paistamiseen:

1 l rypsiöljyä

Kuorrute:

3,5 dl tomusokeria
1 kpl kananmunan valkuaista
1 tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä
1 tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä
1 tl Dr. Oetker Sinistä geeliväriä

Koristelu:

Dr. Oetker Queen mix-koristelurakeita
Dr. Oetker Rainbow mix koristerakeita
Dr. Oetker Ocean Mix -koristerakeita
1 rs Dr. Oetker Sugar Eyes -koristesilmiä

preparation

Valmistus:

Donitsitaikina

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen (35-37 ºC). Lisää munat, sitruunankuoriraaste, sokeri, suola ja mausteet sekä osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen (varo lisäämästä liian paljon jauhoja) ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa. Kohoaminen kestää 30-60 minuuttia, riippuen keittiön lämpötilasta. Kaulitse taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Painele taikinasta läpimitaltaan noin 8 cm kokoisella lasilla ympyröitä. Tee keskelle reikä veitsellä tai sormella. Siirrä donitsit leivinpaperille ja anna kohota vielä 30 minuutin ajan.

Tärkeää, kun paistat taikinaa öljyssä

Taikina paistetaan neutraalin makuisessa öljyssä, käytä mieluiten rypsi- tai auringonkukkaöljyä tai erillistä paisto- ja friteerausöljyä. On tärkeä että öljyn lämpötila on juuri oikea. Jos öljy on liian kuumaa, taikina palaa. Jos taas öljy on liian kylmää, taikina imee paljon öljyä. Siksi suosittelemme lämpötilan mittaamista mittarilla koko paiston ajan. Voit kokeilla öljyn kuumuutta myös pienellä taikina- tai leipäpalalla.

Donitsien paistaminen

Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa noin 170 ° C. Siirrä 3-4 donitsia öljyyn ja paista 2-2½ minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna donitsien jäähtyä kokonaan ennen koristelua.

Donitsien juhlava koristelu

Sekoita tomusokeri ja munanvalkuainen keskenään. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka vettä. Jaa kuorrute kolmeen kulhoon ja värjää yksi punaisella, yksi violetilla ja yksi sinisellä geelivärillä. Kuorruta donitsit ja koristele, lisää lopuksi silmät. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoilua. Donitsit maistuvat parhaimmilta tuoreina.

Reseptin ravintosisältö Yllättävän hyvät donitsit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3714kJ
887kcal
2248kJ
537kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g