reseptiin Yllättävän hyvät donitsit
2,5 dl | kädenlämpöistä vettä |
30 g | hiivaa |
2 kpl | kananmunaa |
9 - 10,5 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | kardemummaa |
0,5 tl | muskottipähkinää |
yhden sitruunan kuori raastettuna | |
75 g | voita sulatettuna |
75 g | voita sulatettuna |
2 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
1 l | rypsiöljyä |
3,5 dl | tomusokeria |
1 kpl | kananmunan valkuaista |
1 tl | Dr. Oetker Punaista geeliväriä |
1 tl | Dr. Oetker Violettia geeliväriä |
1 tl | Dr. Oetker Sinistä geeliväriä |
Dr. Oetker Queen mix -koristerakeita | |
Dr. Oetker Rainbow mix koristerakeita | |
Dr. Oetker Ocean Mix -koristerakeita | |
1 rs | Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita |
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen (35-37 ºC). Lisää munat, sitruunankuoriraaste, sokeri, suola ja mausteet sekä osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen (varo lisäämästä liian paljon jauhoja) ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa. Kohoaminen kestää 30-60 minuuttia, riippuen keittiön lämpötilasta. Kaulitse taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Painele taikinasta läpimitaltaan noin 8 cm kokoisella lasilla ympyröitä. Tee keskelle reikä veitsellä tai sormella. Siirrä donitsit leivinpaperille ja anna kohota vielä 30 minuutin ajan.
Taikina paistetaan neutraalin makuisessa öljyssä, käytä mieluiten rypsi- tai auringonkukkaöljyä tai erillistä paisto- ja friteerausöljyä. On tärkeä että öljyn lämpötila on juuri oikea. Jos öljy on liian kuumaa, taikina palaa. Jos taas öljy on liian kylmää, taikina imee paljon öljyä. Siksi suosittelemme lämpötilan mittaamista mittarilla koko paiston ajan. Voit kokeilla öljyn kuumuutta myös pienellä taikina- tai leipäpalalla.
Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa noin 170 ° C. Siirrä 3-4 donitsia öljyyn ja paista 2-2½ minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna donitsien jäähtyä kokonaan ennen koristelua.
Sekoita tomusokeri ja munanvalkuainen keskenään. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka vettä. Jaa kuorrute kolmeen kulhoon ja värjää yksi punaisella, yksi violetilla ja yksi sinisellä geelivärillä. Kuorruta donitsit ja koristele, lisää lopuksi silmät. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoilua. Donitsit maistuvat parhaimmilta tuoreina.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
3710
kJ
886 kcal |
2248
kJ
537 kcal |
Rasva | 69.25 g | 41.97 g |
Hiilihydraatit | 52.68 g | 31.93 g |
Proteiini | 5.89 g | 3.57 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei