Jos olet koskaan kaapinut siemeniä vaniljatangoista valmistaessasi vanukasta tai käyttänyt vaniljasokeria leipoessasi kosteita kakkuja, olet varmasti kuullut myösvaniljatahnasta. Sitä myydään purkeissa, ja sen löytää leivontaosastolta muiden vaniljatuotteiden rinnalta. Mitä nämä purkit oikeastaan sisältävät? Mihin vaniljatahna sopii ja voiko sitä valmistaa itse kotona? Kerromme sinulle kaiken tarvittavan.
Vaniljatahnaa myydään hyvin varustettujen supermarkettien leivontaosastoilla. Koska on uudelleensuljettavassa pakkauksessa, sitä on helppo lisätä haluamansa määrä maun mukaan. Tahnaa tulisi säilyttää huoneenlämmössä kosteudelta ja valolta suojattuna.Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahna
Haluatko käyttää vaniljatankoja? Voit valmistaa vaniljatahnaa itse tällä yksinkertaisella reseptillä.
Resepti noin 230 g vaniljatahnaa
Ainekset:
Valmistus:
Kiehauta vesi ja fariinisokeri kattilassa ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin minuutin ajan. Laita seos ja pilkotut vaniljatangot lämmönkestävään tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi suurella nopeudella.
Kotitekoinen vaniljatahna säilyy ilmatiiviissä purkissa muutamia viikkoja. Työvälineiden ja säilytyspurkin puhtaus ovat tärkeitä vaniljatahnan säilyvyyden kannalta.

Hyydytettävät kakut

Jälkiruoat

Kakut

Jälkiruoat