Jauhottomat browniet
noin 15 kappaletta
Helppo
Maukkaat browniet sopivat gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon sekä perheen pienimmille. Tämä terveellinen herkku sopii myös välipalaksi.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Browniet
1 dl
bataattisosetta (noin 100 g bataattia)
15 kpl
kivettömiä taateleita
1 kpl
banaania
4 kpl
kananmunaa
1 dl
raakakaakaojauhetta
1 tl
ceylon-kanelia
Vinkkejä
Kookoskermavaahtoa varten tarvitset 400 g kookoskermaa (yön yli jääkaapissa säilytettyä) sekä 1 tl Vaniljatahnaa. Kaavi kulhoon kookosmaitopurkin päältä paksu valkoinen aines, ei kirkasta nestettä. Vatkaa kookoskerma kuohkeaksi. Mausta vaniljalla.
Valmistus :
60 minuuttia
1
Kuori sekä pilko bataatti ja keitä ne pehmeiksi. Soseuta kypsät bataattilohkot, banaani sekä pehmeät taatelit esimerkiksi sauvasekoittimella. (Taateleita voi tarvittaessa pehmittää liottamalla niitä hetken aikaa lämpimässä vedessä).
2
Vaahdota kananmunat ja yhdistä ne kaikkein muiden aineiden kanssa. Sekoita hyvin.
3
Lusikoi valmista taikinaa muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 15 minuuttia.
4
Koristele browniet haluamallasi tavalla. Niiden päälle voi vaahdottaa esimerkiksi kookoskermaa ja koristella tuoreilla marjoilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa