Flag

Karpalosämpylät

about 6 - 8 kappaletta
Helppo
120 minuuttia
Maukkaat karpalosämpylät
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
2,5 dlvesi (kädenlämpöistä)
1 tlsuolaa
2 rklruokaöljyä
7 gkuivahiivaa
0,5 dlkuivattua karpaloa
1 dlkaurahiutaleita
5 dlvehnäjauhoja

Näytä tuotteet

1

Sekoita puuhaarukalla kädenlämpöiseen veteen suola, ruokaöljy, kuivahiiva, karpalot ja kaurahiutaleet.

2

Lisää 2 dl vehnäjauhoja ja sekoita voimakkaasti vatkaten, jotta taikinaan tulee ilmakuplia.

3

Lisää jauhoja 1 dl kerrallaan aina välissä voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmis, kun siinä on sitkoa ja se irtoilee kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa noin 1-2 tuntia.

4

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinasta isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina 6-8 osaan. Leivo paloista noin 20 cm pitkiä tankoja ja käännä ne kierteelle. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

5

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita ja paista.

Positie rooster: Keskitasolla

Paistoaika: about 20 - 25 Minutes

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: about 200 °C

Kiertoilmauunin lämpötila: about 180 °C