Flag

Kuorrutetut keksit pääsiäiseksi

about 14 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Kauniit, värikkäät ja sokerikuorrutetut keksit pääsiäiseen. Ilahduta antamalla pikkuleivät vaikka lahjaksi taivalmistamalla ne pääsiäisen kahvipöytään.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
200 gvehnäjauhoja
100 gDr. Oetker Mantelijauhetta
50 gtomusokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
yhden appelsiinin kuori raastettuna
1 hyppysellinensuolaa
150 gkylmää voita
1 kplkananmunan keltuaista (koko M)
1 rklvesi
Kuorrutus
300 gtomusokeria
5 rklkuumaa vettä
Dr. Oetker Geelivärejä (sinistä, keltaista, vihreää ja punaista)
Koristelu
Dr. Oetker Koristelugeelejä
Dr. Oetker koristerakeita (pehmeät kultahelmet, Queen-mix, Party-mix)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Keksitaikina

Voit tehdä taikinan työtasolla tai kulhossa. Lisää jokainen ainesosa ainesosalistan mukaisessa järjestyksessä ja vaivaa käsin keksitaikinaksi. Laita taikina kelmuun ja noin 45 minuutiksi kylmään

2

Kauli taikina jauhotetulla alustalla n. 5mm paksuiseksi. Leikkaa taikinasta pääsiäismunan muotoisia paloja ja siirrä pelille leivinpaperin päälle.

3

Paista keksit uunin keskitasolla ala-/ylälämmöllä 180 astetta tai kiertoilmalla 170 astetta noin 12 minuuttia.

4

Sokerikuorrute

Sekoita siivilöity tomusokeri veteen. Jaa kuorrute neljään osaan ja värjää jokainen osio geelivärillä haluttuun sävyyn. Laita eriväriset kuorrutteet pursotuspusseihin (jotka voi taitella leivinpaperista).

5

Kuorruta jäähtyneet keksit sokerikuorrutteella. Piirrä ensin väriosioiden ääriviivat ja täytä sitten keskiosa. Käytä apuna kuorrutteen levittämisessä pientä lastaa tai hammastikkua.

6

Koristelu

Kiinnitä koristerakeet, kun kuorrute on vielä pehmeää. Tee kauniita kuvioita koristelugeeleillä.