Flag

Mustikka-vaniljajäädyke

10 annosta
Helppo
405 minuuttia
Tyylikkään vaniljainen ja kaunis jäädyke mustikkahillokkeella ja marengeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image
Tarvikkeet
Kokoaminen ja koristelu
n. 1 litran kuivakakkuvuoka tai silikonivuoka

Reseptin ainesosat

Marengit
1 psDr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
Mustikkahilloke
2 dlmustikoita
0,5 dlsokeria
0,5 kplsitruunan mehu
1Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua ripaus
Vaniljatäyte
4 dlvispikermaa
400 gmaitorahkaa
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
0,5 tlDr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Kokoaminen ja koristelu
rypsiöljyä vuoan voiteluun
tuoretta rosmariinia
pensasmustikoita
sokeria
1 kplkananmunan valkuaista
Dr. Oetker Silver -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua ripaus
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Picture - Dr. Oetker Silver -koristerakeita
1

Marengit

1.    Valmista marengit pussin ohjeen mukaan. 

2

Mustikkahilloke

Valmista mustikkahilloke lisäämällä kaikki ainekset
kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloketta noin
10 minuuttia. Anna jäähtyä.

3

Vaniljatäyte

Valmista vaniljatäyte lisäämällä kulhoon vispikerma,
vaniljasokeri ja kardemumma. Vispaa kerma jämäkäksi
vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka hyvin sekoittaen.

4

Kokoaminen ja koristelu

Aloita jäädykkeen kokoaminen voitelemalla vuoka
rypsiöljyllä.
Lisää vuokaan kerroksittain vaniljatäytettä ja mustikkahilloketta.
Jatka kerrostamista, kunnes vuoka on täynnä.
Nosta jäädyke pakastimeen ja anna olla pakastimessa
vähintään 6 h tai mielellään seuraavaan päivään.
Jäädykkeen irrotus vuoasta sujuu helpoiten, jos upotat
vuoan hetkeksi kuumaan veteen ennen kumoamista.
Kumoa jäädyke sitten suoraan tarjoilualustalle.
Viimeistele lisäämällä jäädykkeen päälle rosmariinin oksia.
Pyörittele pensasmustikat kananmunan valkuaisessa ja
sen jälkeen sokerissa, jolloin saat huurteisia mustikoita.
Koristele jäädyke lopuksi koristerakeilla ja marenkihipuilla.