Flag

Tahmeat toffeeleivonnaiset

about 9 - 12 annosta
Helppo
50 minuuttia
Taatelikakkupohja saa päällensä mehukkaan toffeekastikkeen!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
175 gkivettömiä taateleita (pilkottuina)
1,5 dlvettä (kiehuvaa)
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
100 gvoita (suolaamatonta)
125 gfariinisokeria
2 rklsiirappia
2 kplkananmunaa (vatkattuna)
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
175 gvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 tlpiparkakkumaustetta
Toffeekastike
100 gvoita (suolaamatonta)
125 gfariinisokeria
2 dlkuohukermaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele 20 cm kokoinen, suorakulmion muotoinen vuoka. Lisää pilkotut taatelit kulhoon ja kaada niiden joukkoon kiehuva vesi. Sekoita sitten taateleiden joukkoon ruokasooda ja liota noin 10 minuuttia.

2

Lisää voi, sokeri ja siirappi kattilaan ja sulata seosta matalalla lämmöllä, kunnes se muuttuu tasaiseksi. Kaada kulhoon ja jätä jäähtymään noin 5 minuutiksi.

3

Lisää kananmunat ja vaniljatahna voi-siirappiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon myös jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste ja kääntele taikinaksi.

4

Lisää viimeisenä taatelit ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes kakku on kohonnut ja tikulla kokeiltaessa kypsyys on sopiva - tikkuun ei tulisi jäädä taikinaa kiinni.

5

Sillä välin, kun kakku paistuu, voit tehdä toffeekastikkeen. Lisää voi ja sokeri kattilaan, sekoita matalalla lämmöllä, kunnes voi on sulanut ja massa on tasaista ja sileää. Lisää hieman lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Ota seos nopeasti pois liedeltä ja kaada kuohukerma joukkoon samalla sekoittaen - ole varovainen, sillä tässä vaiheessa kuumaa kastiketta voi roiskua! Laita kastike sivuun odottamaan ja lämmitä matalalla lämmöllä vielä ennen tarjoilua, jotta kastike on lämmintä tarjottaessa.

6

Suosittelemme tarjoilemaan kakun ja toffeekastikkeen vielä lämpiminä!


Vinkit!

Kakkupohja säilyy ilmatiiviissä astiassa noin 3 päivää huoneenlämmössä. Voit lämmittää kakkua 30 sekuntia mikrossa ennen tarjoilua.

Toffeekastike säilyy noin viikon jääkaapissa ja voit lämmittää kastiketta aina ennen tarjoilua!