Naanleipä
6 kappaletta
Helppo
Naan-leipä resepti. Intialainen naanleipä sopii hyvin tarjoiltavaksi lämpimien tai kylmien ruokien ja kastikkeiden kanssa.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
1,25 dl
maissijauhoa
0,5 ps
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
0,8 dl
maitoa haaleana (25°C)
70 g
jogurttia (0,75 dl)
1 kpl
kananmunaa
1 rkl
rypsiöljyä
Valmistus :
30 minuuttia
1
Taikina
Sekoita jauhot ja kuivahiiva kulhossa. Lisää loput aineosat ja vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin vaivaten. Peitä taikina liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Laita taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 6 osaan ja muotoile palloiksi. Peitä liinalla ja kohota noin 10 minuuttia.
Kauli taikinapallot soikeiksi ympyröiksi. Peitä liinalla ja anna kohota uudestaan noin 10 minuuttia.
Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja paista leivät ilman öljyä noin 3 minuuttia per puoli.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa