Mustikka-kardemummaskonssit
noin 12 kappaletta
Helppo
60 minuuttia
Perinteinen englanilainen aamiaisskonssi!
Reseptin ainesosat
Valmistus
Ainekset
4 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
suolaa
0,75 dl
sokeria
50 g
voita
2 dl
kuohukermaa
yhden appelsiinin kuori raastettuna
0,5 tl
kardemumma
noin 125 - 150 g
mustikoita
Voiteluun
1 kpl
kananmunaa
Tarjoiluun
kermavaahtoa ja appelsiinin raastettua kuorta
Yhteensä :
60 minuuttia
Valmistus :
60 minuuttia
1
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma, appelsiinin kuoriraaste, kardemumma ja marjat. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.
2
Taputtele taikina jauhotetulle pöydälle paksuksi levyksi. Ota pienellä muotilla taikinasta ympyröitä. Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Paista skonssit.
Paistoaika
10 minuuttia
3
Tarkista kypsyys, kun paistoaikaa on kulunut n. 7 minuuttia. Jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.
4
Tarjoa kermavaahdon kanssa ja raasta halutessasi koristeeksi appelsiinin kuorta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa