
Pataleipä
1 kappale
Helppo
60 minuuttia
Rapeakuorinen mehevä vehnäleipä.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Hiivataikina
3,5 dl
vesi
2 tl
suolaa
7 g
kuivahiivaa
7 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
ruokaöljyä
Vinkkejä
Vinkki
Korvaa 1 dl jauhoista hiutaleilla tai täysjyväjauhoilla.
Yhteensä :
60 minuuttia
Valmistus :
60 minuuttia
1
Mittaa kylmä vesi leivontakulhoon ja liuota suola siihen. Lisää jauhot ja kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
2
Laita 2 litran vetoinen rautapata tyhjänä uuniin ja lämmitä uuni 250 asteiseksi. Poista kelmu, ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja kääntele taikinaa muutaman kerran esimerkiksi lastalla. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta pata uunista, voitele ruokaöljyllä. Kaada taikina pataan. Sulje pata, nosta uuniin ja paista leipää 30 minuuttia. Poista kansi ja anna leivän paistua vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä peittämättä, niin pinta pysyy rapeana.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Mysli-skonssit ja mansikkarahka![]()

40 MinHelppo
Mysli-skonssit ja mansikkarahka
40 MinHelppo
Mysli-skonssit ja mansikkarahka
Aamun omenamurupaistos![]()

60 MinHelppo
Aamun omenamurupaistos
60 MinHelppo
Aamun omenamurupaistos
Porkkanaleipä![]()

30 MinHelppo
Porkkanaleipä
30 MinHelppo
Porkkanaleipä
Appelsiini-siemenleipä![]()

60 MinHelppo
Appelsiini-siemenleipä
60 MinHelppo
Appelsiini-siemenleipä
Pannukakut![]()

20 MinHelppo
Pannukakut
20 MinHelppo
Pannukakut
Proteiiniaamupala![]()

20 MinHelppo
Proteiiniaamupala
20 MinHelppo
Proteiiniaamupala
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa