Parsapiiras
Tee pohja. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola käsin tai monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina neliönmallikseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Taita parsoista kova tyvi pois. Kuori parsat kevyesti. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Laita parsat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puolita parsat pitkittäin.
Sekoita munien rakenne rikki. Lisää ricotta, sitruskuoriraaste, parmesaani, yrtit ja mausteet.
Kauli taikina piirakkavuokaan. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Peitä taikina leivinpaperilla ja nosta päälle kuivattuja herneitä painoksi.
Paistoaika
10 minuuttia
Kiertoilmauunin lämpötila: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Kaada pohjalle täyte. Jatka kypsentämistä uunissa noin 10 minuuttia. Lisää parsat täytteen päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja saanut väriä.
Inspiroidu
Reseptejä

Chili-juusto pizzadippi

Punainen linssikeitto

Pizzatikut

Tulinen BBQ-pizzadippi

Parsanyytit

Pizza Hot Dog -rullat
