Pese ja porkkanat huolellisesti ja pilko ne paloiksi. Keitä porkkanoita vedessä noin 15 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Soseuta porkkanat ja anna jäähtyä.
Sekoita jauhot ja kuivahiiva kulhossa. Lisää porkkanasose, oliiviöljy ja suola. Sekoita sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Ripottele päälle jauhoja, peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan, kunnes taikina näyttää hyvin kohonneelta.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 220 °C (kiertoilma 200 °C). Aseta taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahtia. Muotoile taikinapuolikkaat rulliksi, ota kiinni päistä ja nosta pellille. Tee sama myös toiselle taikinapalalle. Peitä taikinakierteet leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Paista 15-18 minuuttia ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Ruskista mantelit kevyesti ja anna jäähtyä lautasella. Siirrä sivuun 50 g ruskistettuja manteleita. Pese ja kuivaa porkkanan naatit. Leikkaa alemmat varren osat pois ja hienonna loput karkeasti yhdessä valkosipulinkynnen ja parmesaanijuuston kanssa. Sekoita kaikki ainekset, lukuun ottamatta 50 g manteleita kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita loput mantelit joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Inspiroidu
Suolaiset leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset