Flag

Pupukakku

about 18 annosta
Helppo
90 minuuttia
Koristele pääsiäisen täytekakku söpöksi pupuksi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Sokerimassakoristeet
100 gDr. Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa
1100 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
1 kplkananmunan valkuaista
Kakkupohja
4 kplkananmunaa
2,3 dlsokeria
suolaa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
2 dlkivennäisvettä
2 dlrypsiöljyä
4 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
120 gDr. Oetker Mantelijauhetta
Mansikkatäyte
2 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
350 gmansikoita
0,5 dlsokeria
Tuotejuustotäyte
500 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1 dltomusokeria
2 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
5 dlvispikermaa
Kuorrutus
250 gpehmeää voita
3 dltomusokeria
50 gkookosrasvaa
Koristeluun
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä sekä sinistä ja punaista geeliväriä
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
about 1Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä sekä sinistä ja punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
Picture - Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita
1

Pupun korvat (valmista 3-4 päivää etukäteen)

Kauli vaaleanpunaista sokerimassaa korvia varten ja leikkaa pitkulaiseen kolmion muotoon. Kauli valkoista sokerimassaa ja leikkaa hieman isommiksi kolmioiksi. Kääri jäljelle jäänyt sokerimassa tiiviisti kelmuun. Sivele valkuaista valkoiseen sokerimassaan ja laita vaaleanpunainen sokerimassa päälle. Anna korvien kuivua hyvin 3-4 päivän ajan. 

2

Esivalmistelut

Voitele kaksi (18 cm Ø) irtopohjavuokaa ja vuoraa niiden pohjat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 170°C:seen tasalämmölle tai 150°C:seen kiertoilmalle.

3

Kakkupohja

Vatkaa kananmunat, sokeri, suola ja vaniljauute kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kivennäisvesi ja öljy joukkoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos ja mantelijauhe käännellen taikinaan. Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 35 minuuttia.

4

Mansikkatäyte

Sekoita cream fix, mansikat ja sokeri. Anna täytteen tekeytyä 5 minuuttia. 

5

Tuorejuustotäyte

Vatkaa tuorejuusto, vaniljauute ja tomusokeri tasaiseksi. Vatkaa kerma ja cream fix. Sekoita kerma tuorejuuston joukkoon.

6

Kakun kokoaminen

Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi. Levitä 1/3 osa tuorejuustosta ensimmäiselle pohjalle ja painele tasaiseksi. Levitä sitten 1/3 osa mansikkatäytteestä päälle. Laita seuraava pohja päälle ja levitä päälle taas 1/3 osa tuorejuustotäytettä ja mansikkatäytettä. Toista kunnes neljäs pohja on päällä. Laita jääkaappiin 2 tunniksi. 

7

Voikreemi

Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää kookosöljy ja vatkaa tasaiseksi. 

8

Kuorrutus ja koristelu

Kuorruta kakku 1/3 osalla voikreemistä ja laita jääkaappiin 40 minuutiksi. Jäljelle jäävä voikreemi käytetään pupun hiusten pursotukseen. Kauli valkoinen sokerimassa pyöreäksi levyksi ja päällystä kakku sokerimassalla. Leikkaa reunalta ylijäävä helma pois.

Muotoile vaaleanpunaisesta sokerimassasta nenä, kieli ja käpälät. Muotoile sitten valkoisesta sokerimassasta silmät, posket ja tassut. Värjää silmiä varten valkoista sokerimassaa siniseksi ja värjää pupillit mustalla geelivärillä. Kiinnitä yksityiskohdat kakkuun sokerikuorrutteen avulla. 

Värjää jäljelle jäänyt voikreemi geeliväreillä, esimerkiksi sinisellä ja punaisella. Laita värjätyt kreemit pursotuspusseihin, joiden päässä on tähtitylla (10 mm Ø). Pursota kakun päälle pupulle hiukset. Leikkaa kakun takaosaan pienet kolot korvia varten. Laita korvat paikoilleen. Koristele hopeahelmin.