Flag

Sitruunainen mantelikakku

about 10 - 15 viipaletta
Helppo
40 minuuttia
Mehevöitä perinteinen kuivakakku mantelimassalla mahtavan makuiseksi. Kakku säilyy mantelimassan ansiosta tavallista kakkua pidempään.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
3 dlsokeria
200 gDr. Oetker Mantelimassaa (1 pkt)
2,5 dlvehnäjauhoja
225 gvoita
yhden sitruunan kuori raastettuna
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
6 kplkananmunaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa (1 pkt)
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Esivalmistelut

Lämmitä uuni 175 asteesen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka.

2

Mittaa sokeri ja mantelimassa tehosekoittimen kulhoon. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää voi ja sitruunankuori. Sekoita, kunnes taikina on pehmeää.

3

Lisää munat yksitellen vatkaten.

4

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhot kahdessa erässä taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.

5

Paista n. 50 minuuttia uunin alatasolla. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Anna jäähtyä kokonaan.