Sitruunainen mantelikakku
noin 10 - 15 viipaletta
Helppo
Mehevöitä perinteinen kuivakakku mantelimassalla mahtavan makuiseksi. Kakku säilyy mantelimassan ansiosta tavallista kakkua pidempään.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Taikina
3 dl
sokeria
200 g
Dr. Oetker Mantelimassaa (1 pkt)
2,5 dl
vehnäjauhoja
225 g
voita
yhden sitruunan kuori raastettuna
1,5 tl
Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl
Dr. Oetker Vaniljasokeria
6 kpl
kananmunaa
Vinkkejä
Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperista pala ja voitele se. Leivinpaperi helpottaa kakkua irtoamaan.
Valmistus :
40 minuuttia
1
Esivalmistelut
Lämmitä uuni 175 asteesen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka.
2
Mittaa sokeri ja mantelimassa tehosekoittimen kulhoon. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää voi ja sitruunankuori. Sekoita, kunnes taikina on pehmeää.
3
Lisää munat yksitellen vatkaten.
4
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhot kahdessa erässä taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.
5
Paista n. 50 minuuttia uunin alatasolla. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Anna jäähtyä kokonaan.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Omenakakku![]()

40 MinHelppo
Omenakakku
40 MinHelppo
Omenakakku
Kurpitsakakku![]()

40 MinHelppo
Kurpitsakakku
40 MinHelppo
Kurpitsakakku
Sitruunakakku sokerikuorrutteella![]()

30 MinHelppo
Sitruunakakku sokerikuorrutteella
30 MinHelppo
Sitruunakakku sokerikuorrutteella
Pastellinen juustokakku![]()

60 MinHelppo
Pastellinen juustokakku
60 MinHelppo
Pastellinen juustokakku
Ruma joulupaita-kakku![]()

90 MinHelppo
Ruma joulupaita-kakku
90 MinHelppo
Ruma joulupaita-kakku
Sokeriton suklaakakku![]()

40 MinHelppo
Sokeriton suklaakakku
40 MinHelppo
Sokeriton suklaakakku
Punajuuri-suklaakakku![]()

20 MinHelppo
Punajuuri-suklaakakku
20 MinHelppo
Punajuuri-suklaakakku
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa