Flag

Sitruunakakku sokerikuorrutteella

about 12 annosta
Helppo
30 minuuttia
Raikas sitruunakakku kuorrutetaan kauniilla tomusokerikuorrutteella. Saat geelivärin ja puutikun avulla valkoiseen kuorrutteesen upean kuvion.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
3 kplkananmunaa
2,5 dlsokeria
140 gvoita sulatettuna
1 kplsitruunaa : raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu
3 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
Kuorrute
2 dltomusokeria
2 - 3 rklvettä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
1

Kakkupohja

Kuumenna uuni 180°C:seen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. Raasta joukkoon sitruunankuori hienolla raastimella ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja kääntele sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (22-24 cm) ja paista uunin keskitasolla 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kypsään kakkuun ei tartu taikinaa.

2

Kuorrute

Sekoita vesi ja tomusokeri. Ota 2-3 rkl kuorrutetta sivuun ja värjää se geelivärillä vaaleanpunaiseksi. Kaada vaaleanpunainen kuorrute pieneen pussiin. 

Kuorruta kakku valkoisella sokerikuorrutteella. Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja tee vaaleanpunaisella kuorrutteella raidat kakun päälle. Vedä sitten tikulla poikittain viivoja vastakkaisiin suuntiin, jotta saat ruudukkokuvion.