Flag

Värikkäät hyrräpullat

about 15 - 18 kappaletta
Keskitasoinen
70 minuuttia
Leivo vaihteeksi värikkäitä pullia. Hauskat kierrepullat piristävät pääsiäisenä, vappuna tai lastenjuhlissa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Värikäs pullataikina
2,5 dlkevytmaitoa
7 gkuivahiivaa
1 tlsuolaa
0,5 dlsokeria
3 rklDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
600 gvehnäjauhoja
100 gpehmeää voita
1 tlDr. Oetker Sinistä geeliväriä
1 tlDr. Oetker Vihreää geeliväriä
1 tlDr. Oetker Punaista geeliväriä
1 tlDr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä
Appelsiinitäyte
1 dlsokeria
100 gvoita
1 kplappelsiinia (kuori raastettuna)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä

Värikäs pullataikina

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kolmannes jauhoista ja vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää jauhoja pienissä erissä voimakkaasti vaivaten. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina loppuvaiheessa yhdessä loppujen jauhojen kanssa. Jaa taikina neljään osaan ja lisää kuhunkin oma värinsä. Vaivaa taikina tasaisen väriseksi. Anna taikinoiden kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.


Appelsiinitäyte

Valmista täyte taikinan kohotessa. Sekoita sokeri, pehmeä voi ja appelsiininkuoriraaste tasaiseksi, notkeaksi massaksi.


Valmistus

Kauli taikinat 35x20 cm -kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt päällekkäin levittäen aina väliin 1/3 täytteestä. Leikkaa levystä 2 cm levyisiä, 20 cm pitikä nauhoja. Kierrä nauhat spiraaleiksi ja nosta väljästi uuni pelleille. Anna kohota 15-30 minuuttia. Paista 185 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.