Hapanjuuripizza

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Tällä reseptillä valmistat täydellisen rapean hapanjuuripizzan! Kohota taikinaa jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2 kappaletta

Vaikeustaso 1 300 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Hapanjuuripizza

Pizzataikina:

300 g vehnäjauhoja tipo 00 eller pizzamel
0,5 ps Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
2 dl vettä
1 tl suolaa

Täytteet:

1 Tomaattikastiketta
noin 250 g tuoretta mozzarellaa
1 kuivattua oreganoa
16 kinkkua siivuina, esim. parmankinkku
1 rucolaa

Valmistus

Valmistus:

1

Pizzataikina

Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon puolet hapanjuuripussin sisällöstä. Lisää vesi ja suola. Vaivaa ensin taikinakoukuilla varustetulla käsivatkaimella n. 3 minuuttia matalalla nopeudella, sitten n. 5 minuuttia täydellä teholla tasaiseksi ja joustavaksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

2

Muotoilu

Siirrä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.


Ota taikina jääkaapista n. 30 minuuttia ennen leipomista ja anna seistä huoneenlämmössä ennen muotoilua.


Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreät pallot kevyesti jauhotetulla pöydällä. Anna taikinapallojen levätä n. 10 minuuttia. Siirrä taikinapallot kahden leivinpaperin päälle ja muotoile pizzapohjiksi työstäen taikinaa keskeltä. Venytä taikinaa varovasti käsin, kunnes saavutat haluamasi muodon ja paksuuden. Älä käytä kaulinta, koska se pakottaa ilman pois taikinasta.

3

Täyttäminen ja paistaminen

Levitä pizzoille tomaattikastiketta, vältä levittämästä reunoille jotta reunat pääsevät kohoamaan rapeiksi paiston aikana. Levitä pizzapohjille mozzarellaviipaleet ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.


Jos sinulla on pizzalasta, nosta sillä pizza leivinpapereineen kuumalle pizzakivelle tai uunipellille. Jos sinulla ei ole pizzalastaa, liu'uta leivinpaperilla oleva pizza kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.
 
Paista pizzoja yksitellen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
 
Viimeistele pizzat parmankinkulla (tai muulla valitsemallasi kinkulla) ja tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.

4

Vinkki!

Voit vapaasti vaihtaa täytteet suosikkitäytteisiisi.

Reseptin ravintosisältö Hapanjuuripizza

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3395 kJ
811 kcal
862 kJ
206 kcal
Rasva 21.55 g 5.47 g
Hiilihydraatit 109.20 g 27.72 g
Proteiini 40.52 g 10.28 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei