Raparperipiirakka uudella tavalla

(0)
5 2 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Raparperilla on pitkä satokausi huhtikuusta lokakuuhun. Sesongin herkkua kannattaa hyödyntää leivonnassa. Jos haluat vaihtelua perinteiselle raparperipiirakalle, kokeile tätä reseptiä!

10 - 12 annosta

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Raparperipiirakka uudella tavalla

Muropohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 kpl kananmunaa

Raparperi-suklaakreemi:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
100 g raparperia
1 kpl limeä n mehu
1 dl kylmää vettä
2,5 dl vispikermaa
0,5 - 1 tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä
75 g valkosuklaata rouhittuna

Raparperikiille:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
100 g raparperia
1 kpl limeä n mehu
1,25 dl tomusokeria
2 dl kylmää vettä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä

Koristeluun:

1 dl kylmää vettä
0,5 dl sokeria
0,5 kpl raparperinvartta
Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita
pihakäenkaalia
100 g manteleita

Valmistus

Valmistus:

1

Muropohja

Sekoita vehnäjauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja voi. Lisää kananmuna. Pyöritä taikinasta pallo ja laita se kelmun tai pussin sisään ja anna levätä jääkaapissa 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sitten taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Nosta taikinalevy voidellun piirakkavuoan päälle (24 cm) ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai soijapapuja. Paista 18-20 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.

2

Raparperi-suklaakreemi

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Huuhtele ja pilko raparperi. Kypsennä kattilassa raparperi, limen mehu ja vesi ja anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta sitten raparperit sauvasekoittimella. Lisää kerma ja Punaista geeliväriä niin, että saat kermasta vaaleanpunaista. Kuumenna seos juuri kiehumispisteen alle. Liuota joukkoon liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.

Laita rouhittu valkosuklaa lämmönkestävään kulhoon. Kaada päälle kuuma raparperi-kermaseos. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada sitten muropohjan päälle. Laita pakastimeen 15-20 minuutiksi.

3

Raparperikiille

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Huuhtele raparperi. Pilko ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna kattilassa limemehun, tomusokerin ja veden kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes raparperi on pehmennyt. Kaada seos siivilän läpi toiseen kulhoon. Lisää hieman punaista geeliväriä, mikäli raparperit ovat vihreitä.

Lisää liivatelehdet kuumaan raparperimehuun ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä noin 35 asteeseen. Kaada kiille sitten jäähtyneen raparperi-suklaakreemin päälle. Laita pakastimeen 10-15 minuutiksi.

4

Koristelu

Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Pese raparperi ja kuori siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Laita suikaleet kuumaan vesi-sokeriseokseen 30-60 sekunniksi. Nosta suikaleet talouspaperin päälle kuivumaan.

Ota kakku pois pakastimesta. Koristele kakun reunukset rouhituilla manteleilla. Asettele ne ympyrän muotoon noin 2 cm etäisyydelle reunasta. Ripottele päälle Bloomy koristerakeita. Koristele raparperisuikaleilla ja punaisella pihakäenkaalilla.

Vinkki! Voit tehdä ohjeen avulla kuusi herkullista raparperi-pannacottaa. Jaa raparperi-suklaakreemi kuuteen tarjoilulasiin tai jälkiruokakulhoon ja jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa. Kaada päälle raparperikiille.

Reseptin ravintosisältö Raparperipiirakka uudella tavalla

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1708 kJ
408 kcal
1059 kJ
253 kcal
Rasva 23.14 g 14.38 g
Hiilihydraatit 35.93 g 22.32 g
Proteiini 6.74 g 4.18 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei