EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Raparperitaskut

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Raparperi ja vaniljatäytteiset leivonnaiset.

about 12 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Raparperitaskut

Hiivataikina:

2 dl maitoa
50 g voita
5,75 dl vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
0,75 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Lisäksi:

150 g kylmää voita

Täyte:

about 5 - 6 dl raparperinpaloja (300 g)
4 dl maitoa
1 ps Dr. Oetker Paistonkestävä Vaniljakreemi
50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
50 g Dr. Oetker Mantelijauhetta

Voiteluun:

1 kpl kananmunan valkuaista
1 kpl kananmunan keltuaista
1 rkl maitoa

Valmistus

Valmistus:

1

Lämmitä maito pienessä kattilassa ja sekoita voi joukkoon. Sekoita jauho ja hiiva kulhossa. Lisää kaikki aineet kädenlämpöiseen maito-voiseokseen. Vaivaa seos käsin tai koneella taikinakoukkua käyttäen (ensin lyhyesti yleiskoneen alimmalla tasolla ja sen jälkeen ylimmällä tasolla n. 5 min.) tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla huoneenlämmössä.

2

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja kauli taikina isoksi suorakaiteeksi (40 x 25 cm). Viipaloi kylmä voi ja lado viipaleet puolikkaalle taikinakaistaleelle (25x20cm), jättäen n. 0,5cm reunoista vapaaksi. Tämän jälkeen käännä toinen puolikas taikinasta voiviipaleiden päälle ja paina reunat yhteen. Kauli taikina uudelleen suorakaiteeksi (40x25cm). Taita taikinan lyhyestä päästä keskelle ja toiselta puolelta sama niin, että taikinanreunat osuvat yhteen. Taita taikina vielä kerran puoliksi, jolloin taikina levyjä on neljä päällekkäin. Siirrä taikina peiteltynä n. 15min jääkaappiin.

3

Kauli ja taittele taikina vielä kerran kuten yllä ja siirrä vielä 15 min. peiteltynä jääkaappiin. Lämmitä uuni ylä-alalämmöllä 200C tai kiertoilmalla 180C.

4

Pese raparperi ja leikkaa siitä n. 2cm pituisia palasia ja puolita paksuimmat palaset. Voit käyttää myös pakastettua raparperia. Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe vispilällä sekaisin 1 minuutin ajan. Lisää mantelirouhe joukkoon ja sekoita. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

5

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi (48cmx45cm). Jaa taikina taikinarullaa käyttäen 12 pieniksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ( 15cmx12cm). Sudi taikinalevyjen reunat valkuaisella. Täytä jokainen taikinalevy teelusikallisella mantelijauhoa, ruokalusikallisella vaniljakreemitäytettä ja noin neljällä raparperipalasella per taikinalevyllinen. Taita suorakaide lyhyemmältä sivulta yhteen niin, että täyte jää taikinan alle (yksi leivonnainen on näin ollen noin 12cmx7,5cm kokoinen). Painele reunat haarukalla tiukasti yhteen ja siirrä leivinpaperille. Sekoita munan keltuainen ja maito. Voitele raparperitaskut muna-maidolla ja paista uunin keskiosassa noin 20 min.

Reseptin ravintosisältö Raparperitaskut

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1432 kJ
342 kcal
1118 kJ
267 kcal
Rasva 17.35 g 13.55 g
Hiilihydraatit 32.80 g 25.63 g
Proteiini 6.60 g 5.16 g