Appelsiinikakku
Voitele irtopohjakakkuvuoka voilla ja korppujauhota se. Vaihtoehtoisesti voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinin oranssi kuori hienoksi raasteeksi. Säästä kuoreton appelsiini kakun kostuttamiseen.
Vaahdota sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis.
Paistoaika
30 minuuttia
Kiertoilmauunin lämpötila: 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Positie rooster: Keskitasolla
Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Purista appelsiinista mehu ja lisää vettä niin, että saat yhteensä 2 ½ dl kostuketta. Mausta vaniljasokerilla riittävän makeaksi. Kostuta kakku. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja lisää siihen 2/3 vatkatusta kermasta. Mausta tarvittaessa sokerilla. Täytä kakku tuorejuusto- kermavaahtoseoksella.
Vaahdota kakkumousse. Sekoita loput kermavaahdosta kakkumousseen ja levitä seos kakun päälle ja reunoille. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa. Koristele hopeahelmillä juuri ennen tarjoilua.
Inspiroidu
Reseptejä

Klassisen kaunis täytekakku

Vaniljanmakuinen PAULA-lehmäkakku

Sydämenmuotoinen keksikakku

Piparminttu-suklaakakku

4 Munan sokerikakkupohja

Black magic -suklaamarjakakku
