
4 Munan sokerikakkupohja
8 - 12 palaa
Helppo
40 minuuttia
Perinteinen sokerikakkupohja täytekakulle.
Reseptin ainesosat
Taikina
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
Vinkkejä
1
Vaahtoa varten kannattaa ottaa kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään, sillä ne vaahtoutuvat paremmin kuin jääkaappikylmät munat. Kananmunat lämpenevät hieman myös vatkauksen aikana. Vaahto muodostuu parhaiten laakeassa pyöreäpohjaisessa astiassa.
Valmistus:
Valmistus :
40 minuuttia
Esivalmistelut
Vuoraa leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjainen kakkuvuoka. Esilämmitä uuni:
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Kiertoilmauunin lämpötila: 160 °C
1
Taikina
Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöiset munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, siivilöi taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Kun taikina ei enää tartu tikkuun, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen irroittamista.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Pupukakku![]()

90 MinHelppo
Pupukakku
90 MinHelppo
Pupukakku
Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella![]()

120 MinHelppo
Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella
120 MinHelppo
Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella
Suklaa-toffeekakku![]()

100 MinHelppo
Suklaa-toffeekakku
100 MinHelppo
Suklaa-toffeekakku
Mantelikakkupohja![]()

20 MinHelppo
Mantelikakkupohja
20 MinHelppo
Mantelikakkupohja
6 munan kakkupohja![]()

20 MinHelppo
6 munan kakkupohja
20 MinHelppo
6 munan kakkupohja
Appelsiinikakku![]()

60 MinHelppo
Appelsiinikakku
60 MinHelppo
Appelsiinikakku
Kirsikka-suklaatäytekakku![]()

80 MinHelppo
Kirsikka-suklaatäytekakku
80 MinHelppo
Kirsikka-suklaatäytekakku
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa