4 Munan sokerikakkupohja
8 - 12 palaa
Helppo
Perinteinen sokerikakkupohja täytekakulle.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Taikina
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
Vinkkejä
Vaahtoa varten kannattaa ottaa kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään, sillä ne vaahtoutuvat paremmin kuin jääkaappikylmät munat. Kananmunat lämpenevät hieman myös vatkauksen aikana. Vaahto muodostuu parhaiten laakeassa pyöreäpohjaisessa astiassa.
Valmistus :
40 minuuttia
1
Esivalmistelut
Vuoraa leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjainen kakkuvuoka. Esilämmitä uuni:
Kiertoilmauunin lämpötila: 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
2
Taikina
Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöiset munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, siivilöi taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Kun taikina ei enää tartu tikkuun, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen irroittamista.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Mantelikakkupohja![]()

20 MinHelppo
Mantelikakkupohja
20 MinHelppo
Mantelikakkupohja
Black magic -suklaamarjakakku![]()

60 MinHelppo
Black magic -suklaamarjakakku
60 MinHelppo
Black magic -suklaamarjakakku
Mansikkainen vaniljamoussekakku![]()

60 MinHelppo
Mansikkainen vaniljamoussekakku
60 MinHelppo
Mansikkainen vaniljamoussekakku
Sydämenmuotoinen keksikakku![]()

60 MinHelppo
Sydämenmuotoinen keksikakku
60 MinHelppo
Sydämenmuotoinen keksikakku
6 munan kakkupohja![]()
20 MinHelppo
6 munan kakkupohja
20 MinHelppo
6 munan kakkupohja
Appelsiinikakku![]()

60 MinHelppo
Appelsiinikakku
60 MinHelppo
Appelsiinikakku
Vaniljakuorrute![]()

15 MinHelppo
Vaniljakuorrute
15 MinHelppo
Vaniljakuorrute
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa