Flag

Keväinen manteli-marenkikakku (gluteeniton)

12 - 16 annosta
Helppo
60 minuuttia
Gluteeniton jälkiruokaresepti. Manteli-marenkikakku mango-passion täytteellä on ihanan raikas ja kevyt herkku.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
2 psDr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
1,5 dlvettä
100 gDr. Oetker Mantelijauhetta
50 gDr. Oetker Mantelirouhetta
50 gDr. Oetker Mantelilastuja
Täyte
4 dlvispikermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
0,5 dltomusokeria
1 tlDr. Oetker Vaniliinisokeria
1 dlmangososetta
1 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
2 kplpassionhedelmää
Koristelu
kermavaahtoa
1 kplpassionhedelmää
syötäviä kukkia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja
Picture - Dr. Oetker Vaniliinisokeria
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta

Pohja

Ota kaksi leivinpaperia ja piirrä niihin lyijykynällä ympyrät (Ø 24 cm). Käännä leivinpaperit. 

Lisää kulhoon marenkijauhe ja vesi. Aloita vatkaus pienellä teholla. Jatka täydellä teholla 3 minuutin ajan, kunnes vaahto on kuohkean jämäkkää. Lisää marenkivaahtoon mantelijauhe ja -rouhe. Sekoita nuolijan kanssa varovasti tasaiseksi massaksi.

Jaa manteli-marenkimassa kahteen osaan ja levitä leivinpaperille ympyröiksi. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista pohjia uunissa kiertoilmalla 150 asteessa yhteensä 30 minuuttia. Vaihda puolessa välissä peltien paikkaa tasaisen paistotuloksen varmistamiseksi. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne varovasti lastan avulla.


Täyte

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto, lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita joukkoon 1,25 dl mangososetta. Lisää mangotäytteen joukkoon kolme neljäsosaa kermavaahdosta ja pussillinen kerman stabilointiainetta. Vatkaa tasaiseksi. 

Nosta ensimmäinen manteli-marenkipohja tarjoilualustan päälle. Levitä loput mangososeesta pohjan päälle. Laita mangotäyte pursotinpussiin ja pursota täytettä tasaisesti pohjan päälle. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja koverra lusikalla siemenet tasaisesti mangotäytteen päälle.


Koristelu

Nosta täytteen päälle toinen manteli-marenkipohja ja koristele kakku lopulla kermavaahdolla, passionhedelmän siemenillä sekä syötävillä kukilla.