Flag

Gluteeniton raparperipiirakka

10 palaa
Helppo
60 minuuttia
Helppo raparperipiirakka ohje jossa on hyvä gluteeniton piirakkapohja. Yhdistä tuore raparperi ja vaniljakreemi ihanaksi täytteeksi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
4 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 tlksantaania
150 gvoita
1 kplkananmunaa
Täyte
1 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
4 dlmaitoa
2 rklDr. Oetker Kanelisokeria
250 graparperinpaloja
Pinnalle
1 kplkananmunaa
Dr. Oetker Kanelisokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
1

Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja ksantaani yhteen. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen seoksen. Lisää kananmuna ja pyöräytä tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia.

2

Sekoita paistonkestävä vaniljakreemi ja maito vispilällä sekaisin yhden minuutin ajan. Mausta kreemi kanelisokerilla ja anna seistä jääkaapissa noin 20 minuuttia.

3

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen osa leivinpaperin päällä piirakkavuoan (halk.23 cm) kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin kanssa vuokaan ja painele tiiviisti reunoille asti. Levitä päälle kanelilla maustettu kreemi ja raparperin palat.

4

Muotoile lopusta taikinasta kansi piirakan päälle. Jos teet yhtenäisen kannen, painele kanteen reikiä haarukalla. Voitele pinta kananmunalla ja viimeistele kanelisokerilla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 min. Anna jäähtyä ja tarjoile.