Gluteenittomat kurpitsapalat
16 palaa
Helppo
55 minuuttia
Syksyn ihanin raaka-aine leivontaan on kurpitsa. Gluteeniton kurpitsapiirakka kuorrutetaan valkosuklaalla ja leikataan sopiviksi suupaloiksi.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Pohja
300 g
kurpitsaa hokkaido
5 kpl
kananmunaa
0,7 dl
agavesiirappia
suolaa ripaus
0,5 tl
kanelia
2 rkl
maissijauhoa
1 rkl
rypsiöljyä tai kurpitsansiemenöljyä
Kuorrutus
150 g
valkosuklaata kuorrutukseen tarkoitettua
2 rkl
rypsiöljyä tai kurpitsansiemenöljyä
15 g
kurpitsansiemeniä rouhittuna
Vinkkejä
Voit kokeilla taikinan kypsyyttä tikulla. Taikina on kypsää, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
Yhteensä :
55 minuuttia
Valmistus :
25 minuuttia
1
Pohja
Pese kurpitsa, taputtele kuivaksi ja pilko suuriksi paloiksi. Raasta kurpitsapalat sitten raasteeksi kulhoon. Lisää joukkoon munat, agavesiirappi, suola, mantelirouhe, leivinjauhe, kaneli ja puolet maissijauhoista. Sekoita tasaiseksi lusikalla.
Lämmitä uuni 180 ˚C:seen (tasalämpö), kiertoilmauuni 155 ˚C:seen.Voitele vuoka (20 x 30 cm) auringonkukkaöljyllä ja jauhota lopuilla maissijauhoilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
2
Kuorrutus
Sulata sillä välin suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kurpitsansiemenöljy. Irrota kurpitsalevy vuoasta, kaada päälle sulanut suklaa ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet. Leikkaa levy 16 patukaksi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa