
Keltainen yllätyskakku
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Tee ensin värillinen taikina. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipä- tai kakkuvuoka.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon.
Värjää seos elintarvikevärillä vahvan väriseksi. Kaada kakku vuokaan (vetoisuus n. 1,2 l / 24 cm).
Positie rooster: Alatasolla
Paistoaika: about 50 Minutes
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: about 180 °C
Kiertoilmauunin lämpötila: about 160 °C
Leikkaa jäähtynyt kakku 10 viipaleeseen. Ota viipaleista tähden- tai muun muotoisella piparimuotilla kuvioita. Laita kuviot pakastimeen 30 minuutiksi.
Pese kakkuvuoka. Voitele ja jauhota se uudelleen.
Valmista vaalea taikina samaan tapaan kuin värillinenkin. Käytä sitruuna-aromia elintarvikevärin sijaan.
Kaada vaaleaa taikinaa muutaman sentin kerros vuoan pohjalle. Asettele vuokaan tähdenmuotoisen kakkupalat pystyyn jonoksi. Kaada vuokaan vaaleaa taikinaa siten, että se peittää värillisen taikinan.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Levitä kakun pintaan ohut kerros kermavaahtoa. Kauli sokerimassa levyksi. Kiepauta se kakun ympärille. Koristele halutessasi nonparelleilla.
Inspiroidu
Reseptejä

Joulukuusikakku

Ruusukultainen vintagekakku

Nalle sokerimassasta

Yksisarvis-kirjainkakku

Joulun lahjakakku

Kesän paras marjaisa täytekakku
