Keltainen yllätyskakku
Tee ensin värillinen taikina. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipä- tai kakkuvuoka.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon.
Värjää seos elintarvikevärillä vahvan väriseksi. Kaada kakku vuokaan (vetoisuus n. 1,2 l / 24 cm).
Paistoaika
50 minuuttia
Kiertoilmauunin lämpötila: noin 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: noin 180 °C
Positie rooster: Alatasolla
Leikkaa jäähtynyt kakku 10 viipaleeseen. Ota viipaleista tähden- tai muun muotoisella piparimuotilla kuvioita. Laita kuviot pakastimeen 30 minuutiksi.
Pese kakkuvuoka. Voitele ja jauhota se uudelleen.
Valmista vaalea taikina samaan tapaan kuin värillinenkin. Käytä sitruuna-aromia elintarvikevärin sijaan.
Kaada vaaleaa taikinaa muutaman sentin kerros vuoan pohjalle. Asettele vuokaan tähdenmuotoisen kakkupalat pystyyn jonoksi. Kaada vuokaan vaaleaa taikinaa siten, että se peittää värillisen taikinan.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Levitä kakun pintaan ohut kerros kermavaahtoa. Kauli sokerimassa levyksi. Kiepauta se kakun ympärille. Koristele halutessasi nonparelleilla.
Inspiroidu
Reseptejä

Hunajajuustokakku grillissä

Porkkanakakku

Mansikka-mascarponekakku

Suklaamoussekakku browniepohjalla

Joulun lahjakakku

Kesän paras marjaisa täytekakku
