Lohipasteijat
noin 25 - 30 kappaletta
Helppo
60 minuuttia
Lohipasteijat ovat herkullinen pikkusuolainen tarjottava!
Reseptin ainesosat
Valmistus
Pohja
100 g
voita
1,25 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
0,5 tl
suolaa (maun mukaan)
100 g
maitorahkaa
Täyte
300 g
kylmäsavustettua lohta
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
kuohukermaa (tai ruokakermaa)
yhden sitruunan kuori raastettuna
tuoretta tilliä silputtuna
suolaa maun mukaan
Lisäksi
1 kpl
kananmunaa voiteluun
Yhteensä :
60 minuuttia
Valmistus :
60 minuuttia
1
Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja voi muruiksi. Lisää maitorahka ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa.
2
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Valmista täyte. Pilko lohi ja kananmunat hienoksi silpuksi. Lisää muut aineet ja sekoita.
3
Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinasta neliöitä tai kolmioita. Leikkaa taikina levyihin viiltoja. Täytä pasteijat ja taita kiinni. Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa