Flag

Marjaisa juustokakku

about 16 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Juustokakun täytteessä ja koristelussa on käytetty runsaasti tuoreita marjoja.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
2 dlvehnäjauhoja
3 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
170 gpehmeää voita tai margariinia
4 kplkananmunaa
Täyte
300 gtuoreita marjoja
7 kplDr. Oetker Liivatelehteä
4 dlkuohukermaa
500 gmaitorahkaa
250 gmaustamatonta tuorejuustoa
sitruuna n mehu
1,75 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
Koristelu
about 1 rklsileää mansikkahilloa
1 rklkuumaa vettä
tomusokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kuumenna uuni 180 ° C (kiertoilma160 ° C).

2

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita sähkövatkaimella ensin lyhyesti pienellä nopeudella ja sitten korkeimmalla nopeudella 2 minuuttia tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

3

Irrota kakkupohja vuoasta ja jäähdytä leivinpaperilla peitetyn ritilän päällä.

4

Vedä leivinpaperi pois pohjasta ja leikkaa pohja puoliksi. Laita toinen pohja tarjoilulautaselle. Puhdista irtopohjavuoan reunat ja laita ne kakkupohjan ympärille tarjoilulautaselle.

5

Pese marjat tarvittaessa. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja ota siitä sivuun 1 rkl sivuun. Sekoita muut aineet rahkan joukkoon. Kuumenna 1 rkl vettä ja sulata liivatteet sinne. Sekoita liivateseokseen 4 rkl rahkaseosta ja tämän jälkeen sekoita liivaterahka rahkatäytteeseen. Kääntele kermavaahto varovasti joukkoon.

6

Levitä puolet täytteestä alimmalle kakkupohjalle ja jaa 1/3 osa marjoista tasaisesti täytteen päälle. Laita toinen kakkupohja päälle ja paina kevyesti. Levitä vielä loput täytteestä kakun päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

7

Irrota irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä. Sivele säästetty kermavaahto kakun reunoille. Sekoita hillo ja kuumavesi ja koristele kakun pinta hillolla ja marjoilla. Ripottele tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua.