Mehevä kahvikakku
noin 20 palaa
Helppo
40 minuuttia
Mehevä kahvilla maustettu kakku sopii kahvipöytään tarjottavaksi.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Kakkutaikina
250 g
pehmeää voita
3,5 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
yhden sitruunan kuori raastettuna
2,5 dl
kahvia (vahvaa)
Koristelu
tomusokeria
Vinkkejä
Anna kakun tekeytyä kaksi päivää ennen kuin tarjoat sen.
Yhteensä :
40 minuuttia
Valmistus :
40 minuuttia
1
Laita uuni kuumenemaan 180° C (kiertoilma 160° C). Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, mantelijauhe, kaakaojauhe ja sitruunankuoriraaste keskenään ja lisää seos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
2
Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakku uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista ja sitten kokonaan.
3
Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ennen tarjoamista.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa