Flag

Vadelmainen suklaakakku

8 - 10 palaa
Helppo
90 minuuttia
Tämä mehevä suklainen kakku vaniljaisella kuorrutuksella on kuivakakun ja täytekakun yhdistelmä. Helppo kakku koristellaan upeaksi Rose&Gold -koristeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
125 gleivontasuklaata
75 gvoita
5 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 hyppysellinensuolaa
0,5 dlrypsiöljyä
2 dlsokeria
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
3 kplluomukananmunaa
1 psDr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
Kuorrute
1 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
5 dlkevytmaitoa
2 dlkuohukermaa
1 pktDr. Oetker Rose & Gold Décor -suklaakoristeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
Picture - Dr. Oetker Rose & Gold Décor -suklaakoristeita
1

Pohja

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa vuoan (Ø 22) pohja leivinpaperilla. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoitellen. Voin ja suklaan voi sulattaa myös vesihauteessa.

 
Sekoita yhteen jauhot, suola, leivinjauhe ja sooda.
Vatkaa isossa kulhossa haalean suklaaseoksen joukkoon sokeri, öljy, tuorejuusto ja lopuksi munat.
 
Lisää jauhot parissa erässä. Älä vatkaa pitkään. Kääntele lopuksi joukkoon pakkaskuivatut vadelmat. Kaada taikina voideltuun vuokaan, tasoita pinta ja nosta uuniin noin 40-50 minuutiksi, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ylösalaisin ja anna jäähtyä ennen kuorruttamista. 

2

Kuorrute

Valmista kuorrutekreemi. Kaada jauhe kulhoon ja vatkaa joukkoon pakkauksen ohjeesta poiketen 5 dl maitoa. Jatka pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kermavaahto kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita se tasaisesti kreemin joukkoon. Ota noin 2 dl kreemiä sivuun ja lusikoi pursotinpussiin. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Jos haluat erilaisia pursotuksia, käytä kahta tai kolmea eri tyllaa ja pursotinpussia.
 
Levitä kreemi jäähtyneen, mieluiten jääkaappikylmän kakun päälle. Pursota kakun päälle pursotukset köynnösmäiseen muotoon ja asettele Rose&Gold -koristeet.