Flag

Vegaaninen kerroskakku

7 kappaletta
Helppo
60 minuuttia
Vegaaninen kerroskakku vie mennessään jokaisen suklaakakkuja rakastavan kielen!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
100 gtäysjyväspelttijauhoa
50 gDr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
50 gDr. Oetker Leivontakaakaota
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlkanelia
1 hyppysellinensuolaa
1,2 dlkauramaitoa
100 gmakeuttamatonta omenasosetta
4 rklvaahterasiirappia
5 rklNestemäistä kookosöljyä
Kuorrute
200 gSilken tofua (pehmeä tofu)
200 gTummaa leivontasuklaata (vegaaninen)
Pinnalle
100 gvadelmia
2 kplSitruunamelissan oksaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
Picture - Dr. Oetker Leivontakaakaota
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

1 Esilämmitä uuni (180 °C). Levitä leivinpaperi uunipellille. Sekoita spelttijauho, hasselpähkinärouhe, kaakaojauhe, leivinjauhe, kaneli ja suola kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kauramaito, omenasose, vaahterasiirappi ja kookosöljy. Sekoita nestemäiset aineet kuiviin aineisiin ja kaada seos uunipellille. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
2 Paloittele sillä välin leivontasuklaa kuorrutetta varten ja sulata se vesihauteessa. Sekoita silken tofu ja sulatettu suklaa sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Anna seistä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute paksuuntuu hieman.
 
3 Leikkaa kakusta pyöreitä paloja ympyrämuotilla. Määrän on oltava parillinen, sillä yhteen kakkuun tulee kaksi pyöreää palaa. Sekoita kuorrutetta nopeasti ja siirrä se pursotinpussiin, jossa on tylla. Pursota pieniä nokareita kakkupohjan päälle, nosta ylempi kerros paikalleen ja pursota lisää nokareita pinnalle. Toista muidenkin kakkujen kohdalla. Koristele kakut vadelmilla ja sitruunamelissalla ja pidä kylmänä tarjoiluun saakka.
 
Vinkki: Kakun jäänteistä voi tehdä kakkutikkareita tai rommitryffeleitä. Voit tehdä niitä murentamalla kakun jäänteet, sekoittamalla niihin loput kuorrutteesta tai sulatetusta suklaasta (ja lisäämällä hieman Dr. Oetker Rommiaromia, jos teet rommitryffeleitä), muotoilemalla ne palloiksi ja antamalla jäähtyä. Jos teet kakkutikkareita, työnnä pallon keskelle tikku ja upota pallo hetkeksi sulatettuun suklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla.