Flag

Jouluinen banaanikakku

10 - 12 viipaletta
Helppo
100 minuuttia
Hilla Stenlundin banaanikakussa maistuu joulu! Neilikka, kaneli, inkivääri ja kardemumma tuovat perinteiseen banaanikakkuun lämpimän mausteisen tunnelman.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Banaanikakku
150 gvoita
3 dlsokeria
2 kplkananmunaa
4,5 dlvehnäjauhoja
1 dlDr. Oetker Mantelijauhetta
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 tlsuolaa
0,25 tljauhettua neilikkaa
1,5 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 tlDr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
3 kplkypsää banaania
Koristeluun
1 psDr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
1Dr. Oetker Rudolph Mix -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Picture - Dr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
Picture - Dr. Oetker Rudolph Mix -koristerakeita
1

Valmistus

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen vatkaimella koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
4. Soseuta banaanit tai tilsi haarukalla.
5. Lisää kuivat aineet ja banaanisose voi-sokeri-munaseokseen ja sekoita taikina hyvin sekaisin.
6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauholla jauhotettuun vuokaan.
7. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40–45 minuuttia. Puolen tunnin jälkeen voit laittaa kakun päälle folion, ettei se tummene päältä enempää. Kakku on valmis, kun työnnät sen sisään veitsen ja veitsi pysyy puhtaana, eikä siihen tartu raakaa taikinaa.
8. Sulata suklaata mikrossa noin 30 sekuntia. Valuta sula suklaa kakun päälle ja koristele se koristerakeilla.

Anna kakun jäähtyä ja tarjoile. Säilytä kakku jääkaapissa niin se pysyy herkullisen mehevänä.